Verslag jeugd clubkampioenschappen 2023

Zaterdag 10 juni was het zover, voor het eerst sinds jaren zouden de clubkampioenschappen voor de jeugd gaan plaatsvinden. Op Jana na had iedereen zich opgegeven, maar helaas moest Joud ook op het laatste moment afzeggen. Jammer want ze was zeker een mogelijke winnaar geweest.

Maar niet getreurd aan de start verschenen. Arjan, Jasper, Val(entine), Teun en Ridwaan.

Alleen Arjan had enige ervaring met competitie spelen, dus hij startte lichtelijk als favoriet.

De eerste 3 ronden liepen zoals verwacht, alle hoger geplaatste spelers wonnen met 3-0.

Maar in de 4de ronde kwam het toernooi echt op gang.

Arjan speelde tegen Val. Val wist door uitstekend spel Arjan behoorlijk uit zijn ritme te halen, won de eerste game met 11-7 en de derde met 11-2. alleen de tweede game werd door Arjan met 11-9 gewonnen. Val kon dus in de 4de game winnen. En de toeschouwers dachten ook dat dit ging gebeuren, want hij stond nog met 10-8 voor. Toen wist Arjan zich echter te herpakken en won met 12-10. Het kwam dus aan op de 5de game. Opnieuw was het Val die aan het langste eind leek te gaan trekken. Wederom stond hij met 10-8 voor, maar Arjan wist dit met goed spel om te buigen naar een 12-10 overwinning.

Op de andere tafel waren Teun en Ridwaan in een mooie onderlinge partij ook op weg naar een spannende ontknoping. Na drie games stond Ridwaan voor met 2-1, maar Teun kwam prachtig terug door de 4de game met 11-5 te winnen. 2-2 dus en een beslissende 5de game. Onze benjamin kon helaas niet voor een verrassing zorgen en Ridwaan wist toch de overwinning naar zich toe te trekken. Wij hopen dat Teun en Ridwaan als duo aan de jeugdcompetitie van de NTTB gaan deelnemen. Een van onze eerste senior teamleden, Pieter, zou hen willen coachen bij de thuiswedstrijden. Dat zou fantastisch zijn. Teun en Ridwaan kunnen natuurlijk alleen maar beter worden in de komende jaren.

Ook de 5de ronde was een hele spannende. Val en Ridwaan moesten het tegen elkaar opnemen en Ridwaan deed dit tegen de meer ervaren Val uitstekend. Hij wist de eerste game met 11-7 te winnen en de 3de ternauwernood te verliezen met 12-10, maar de 4de met 12-10 te winnen. Kantje boord dus en een 5de game moest de winnaar bepalen. Hoewel Ridwaan zijn uiterste best deed was het toch Val die met 11-8 wist te winnen en daarmee zijn derde plaats zeker wist te stellen.

Intussen waren de als nummer 1 en 2 geplaatsten ook aan hun onderlinge wedstrijd begonnen. Arjan begon goed en wist de eerste game met 11-8 te winnen. Maar daarna was het toch ons aanstormend talent Jasper die zowel de 2de, 3de en 4de game met 11-7 naar zich toe wist te trekken.

Een terechte kampioen. Arjan tweede, Val derde, Ridwaan vierde en Teun vijfde.

Volgend jaar weer zouden we zo zeggen. Hopelijk hebben we dan wat meer jeugdspelers en een evenrediger verdeling tussen de jonkies en de wat ouderen, zodat we in 2 poules kunnen gaan spelen. Allemaal bedankt voor jullie enthousiasme en de sportieve sfeer waarin alles verlopen is.

Wij zien er uit naar volgend jaar.