verslag halve finale team 1 – Rega

De eerste halve finale wedstrijd in de kampioenspoule tussen HTTV-070 en Rega werd gespeeld in Den Haag. Nummer 2 in de poulefase Rega heeft dan het thuisvoordeel in de 2e wedstrijd. Rega trad aan met haar vaste drietal Thijs Beentjes, Sven v.d. Pol en Stef van Duinen, terwijl HTTV-070 naast Pepijn v.d. Hoeven en Dylan van Dongen vertrouwde op Remi Chambet-Weil.

Rega wist op een 2 -0 voor sprong te komen door winst van Thijs Beentjes tegen Pepijn van der Hoeven en Sven v.d. Pol tegen Dylan van Dongen. Om de aansluiting te krijgen, moest Remi Chambet-Weil winnen van Stef van Duinen en hij deed dat ook. In het dubbel wist HTTV-070 ( van Dongen / van der Hoeven ) knap het lastige dubbel ( Beentjes/ v.d. Pol ) te verslaan en stonden de teams weer gelijk.

Hierna wist Rega elke keer op voorsprong te komen, maar knokte HTTV-070 elke keer weer langszij tot 4 – 4. De thuisclub kreeg een boost toen Remi de Haagse ploeg voor de eerste keer op voorsprong wist te zetten door winst op Thijs Beentjes. In de laatste wedstrijd leek het erop dat Pepijn van der Hoeven zijn team aan een 6 – 4 overwinning ging helpen, maar Sven v.d. Pol kon een 2 – 1 achterstand en een achterstand in de 4e game, nog ombuigen naar een winstpartij met 11- 8 in de vijfde game.

Dus werd het na 4 uur 5 – 5, waarbij HTTV-070 een game voordeel heeft ten opzichte van Rega. Of dat volgende week genoeg zal blijken te zijn in Nijkerk zal moeten blijken. Bekend is dat het in Nijkerk kan spoken.
Wie van de twee teams de finale weet te bereiken kon wel eens aankomen op de laatste game in de laatste partij, beide teams zullen er vol voor gaan.

Bij HTTV-070 wonnen Pepijn en Dylan ieder 1x terwijl Remi (foto) er 2 wist te pakken. Bij Rega was Sven onverslaanbaar, won Thijs 2x en bleef Stef met lege handen.Remi_fh_20151114