Verslag Assen: Chantal wint B-toernooi Assen en krijgt A-licentie

Vrijdag middag gingen er al twee auto´s naar Eext toe omdaar te verblijven voor het ranglijst weekend. Toen zij daar lekker aan het genieten waren van het eten van topkok Peter, was ook de derde auto al richting Eext aan het rijden. Op zaterdag konden we dus in de ochtend wat langer uitslapen als voorbereiding op een mooie dag. Tim, Charlie en Chantal begonnen de dag goed, want ze kwamen alle drie door de poule heen op weg naar de hoofdronde. Ook in de eerste ronde raakte we geen speler kwijt, dus door naar de kwartfinales. Hier in bleek de tegenstander van Charlie net nog te sterk, al had hij wel kansen en kon hij na afloop toch terug kijken op een goed toernooi. Tim zijn kwartfinale was makkelijker dan de ronde er voor, want daar kroop hij op een gegeven moment door het oog van de naald. Maar zulke wedstrijden heb je ook af en toe en als je dan nog wint dan kan het opeens wel jouw toernooi worden.

Voor Chantal gold eigenlijk het zelfde: met meer geluk dan haar tegenstandster was ze ook door naar de halve finale. Tim kwam daar Michiel van Dijk tegen, en omdat Tim van zijn broer Robert van Dijk had gewonnen, liet Michiel zien dat hij daar een stokje voor wilde steken, zodat Tim niet van de twee broers zou gaan winnen. Hoewel Tim deed wat hij kon, lukte het hem net niet dus bleef hij steken in de halve finale.

Chantal won de halve finale met gemak, en zat in de finale. Maar ze bleef even kijken naar de andere halve finale en zag daar tot haar plezier dat het meisje dat in de poule nog van Chantal won, werd uitgeschakeld. Hiermee was Chantal wel blij want de tegenstander van de finale nu bleek ook veel problemen met Chantal te hebben. En zodoende won Chantal het toernooi. Maar er was meer: ze won haar A licentie terug!

Na afloop van het toernooi ging de zaterdagploeg naar huis terug, en de zondagploeg was halverwege de middag naar de zaal gekomen om daar iedereen nog aan het werk te zien.

De zondag Pieter en Wouter hadden dus gezien hoe het zaterdag moest en zouden ze daar wat aan hebben op zondag? Aan het begin van het toernooi zou dat moeten blijken, alleen Pieter was er nog niet helemaal bij en Wouter daar liep zijn spel nog niet helemaal. Dus dan maar na de poule tijd voor een pauze om eens terug te denken hoe het gisteren allemaal ging. Dit bleek bij beiden te werken, want Pieter haalde in het hoofdtoernooi de halve finale. Jammer dat hij in de halve finale moest spelen tegen een speler die al in het bezit was van een B licentie maar niet overgeplaatst kon worden door de organisatie voor het B toernooi.

Wouter kwam langzaam op gang en de eerste tegenstander was iemand van de Treffers uit Klazinaveen, deze speelde hoofdklasse. Wouter won er gewoon 3 / 0 van. In de tweede ronde was er ook geen probleem voor hem. In de halve finale weer een speler van de Treffers uit Klazinaveen en ook uit het zelfde team. En nu ook wist Wouter hem met 3/ 0 te verslaan. Alleen Wouter we moeten wel vermelden dat je de eerste game won met 11/9 via een netje. de tweede game 11/9 won met een randbal en de derde game ook met 11/9 won met een randbal.

In de finale stond Wouter weer tegen iemand van de Treffers, ook uit het zelfde team. En Wouter begon goed door 2/0 voor te komen in game s Alleen toen kwamen de zenuwen bij hem naar voren en liet hij de tegenstander er toch nog met de winst vandoor gaan.

We hebben wel een gerucht opgevangen dat Wouter overweegt om naar Drente te verhuizen om zodoende ook lekker hoog te kunnen spelen.

Ronald