Verslag Alexandria toernooi

Zaterdag 19-5-2011 was het weer zo ver voor 2 jongens van Steeds hoger/ TSB Den Haag , Het waren Pieter en Dylan die naar het toernooi gingen in Rotterdam bij Alexandria ‘66 , de boys waren ruim op tijd om even lekker in te spelen. Het was zoals altijd goed en gezellig geregeld daar in Rotterdam.

Om 13:00 ging het dan van start en Pieter zaten niet in de zelfde poule wat altijd leuk is , beiden hadden niet veel tegenstand in de eerste poule en pieter won dan ook vrij makkelijk alle drie zijn wedstrijden en Dylan won er twee van de drie wat wel inhield dat beide naar de winners ronde gingen van het pupillen toernooi. De tweede ronde zal wat moeilijker gaan worden want de betere spelers waren nu ingedeeld bij onze toppers. Dylan zat net als Pieter weer in een poule van 4 en moest gelijk aan de bak tegen een jongen van Alexandria ‘66 , Dylan had er zin in was goed geconcentreerd en won deze belangrijke partij goed . die zat in de tas de tweede partij ging iets makkelijker dan de eerste maar Dylan bleef goed geconcentreerd en was klaar voor de derde wedstrijd dat een spannende wedstrijd zal gaan worden, want wie werd eerste in de poule?

Het was dezelfde tegenstander ( Rijnsoever) die hij in de ochtend ook al had gehad in de poule ( Dylan verloor toen ) maar nu was het een best of five en Dylan was gebrand op revanche. Dylan begon scherp en kwam toen ook na hard werken op 2-0 voor de derde set was toen voor de tegenstander 2-1 Dylan herpakte zich en won toen heel goed de derde wat hem de eerste plaats in de poule opleverde.

Pieter won zijn wedstrijden in de ochtend vrij gemakkelijk en moest de tweede ronde ook aan de bak de eerste partij begon goed van Pieter en won die dan ook goed dus de eerste had Pieter in zijn zak die net als iedereen ook zag dat er iets moois te halen was vandaag, maar de tweede wedstrijd moest hij toch aan de bak tegen een speler van Rijnsoever die ook heel goed stond te slaan. En waar het heel de ochtend goed en gemakkelijk zat nu alles een beetje tegen en Pieter verloor dan ook twee sets op rij. Pieter hervatte zich en won toen de derde set en kwam terug tot 1-2 de vierde set ging goed op tot er een led bal kwam en de jongens stopte maar de coach van de tegenstander begon te roepen het is gewoon een punt en wij zo keken van huh wat gebeurd hier , De jongens speelde gewoon het punt over en de verwarring aan de kant was groot van wat was dat en je zag aan Pieter dat die even van slag was. Pieter verloor de partij met 3-1 waarna Pieter aan de coach iets vroeg om niet meer zo te gillen waarop de coach hem gelijk uit maakte voor ja let op “ let-steler “ ( nieuw Nederlands woord 2012 ) Pieter was helemaal van slag maar moest toen gelijk zijn laatste partij spelen. En Pieter nam een slok drinken en na wat pep-talk van zijn moeder en van mij, ging die weer staan en we zagen weer de oude Pieter terug ( klasse man ) in een leuke partij won hij deze ook weer door goed tafeltennis. Pieter werd toen tweede in zijn poule wat inhield dat de kruisfinale een niet zo’n leuke ontmoeting werd want 1 van de 2 boys ging sneuvelen voor de finale . De andere halve finale ging tussen 2 jongens van Rijnsoever.

De halve finale was dan ook een lekker ontspannen partij tussen Dylan en Pieter , waar Dylan volgens mij het al had opgegeven voordat de partij was begonnen deze partij ging dan ook vrij gemakkelijk naar Pieter met 3-0 wat dus inhield dat Pieter in de Finale kwam en Dylan om plaats 3 of 4 moeste spelen.

Op tafel 2 begon Dylan tegen de jongen van Rijnsoever die hij al twee keer had gehad die dag ( 1 x verloren en 1 x gewonnen ) Dylan was gebrand om deze weer te winnen want deze jongen had Dylan al gezegd in de kantine dat hij niet moest denken dat hij weer ging winnen !!! De wedstrijd begon en Dylan was zo geconcentreerd en toch ontspannen dat elke bal die die raakte goed was zowel zijn voor als back hand en kwam dan ook met 1-0 voor de tweede set ging naar Rijnsoever 1-1 de derde set was weer voor Dylan 2-1 en de vierde set begon zo sterk dat het in no-time 5-0 stond en de tegenstander het niet meer zag zitten mede door elke bal die hij sloeg hem nog scherper terug kreeg van Dylan. Het werd uiteindelijk 11-5 en Dylan had de derde plaats veroverd . ( klasse man gefeliciteerd )

Op tafel 1 was gelijk bezig Pieter die weer tegen de jongen moest waarvan hij in de poule verloor , na het inslaan kwam pieter nog even wat drinken en zijn handdoek halen en hebben we afgesproken dat het een sportieve revanche zou worden voor wat eerder die ochtend gebeurde , lekker scherp en geconcentreerd pakte Pieter de eerste set de tweede set kreeg die net echt vat op de slagen van de goed spelende tegenstander van Rijnsoever die ook de stand op 1-1 bracht. Even weer wat drinken en wat tips van zijn moeder en van mij dat die wat tijd moest nemen tussen de punten door hielp en daar was de oude Pieter weer met sluwe en harde slagen bracht hij de stand naar 2-1 en klaar voor de eventuele laatste set even nog wat tips en wat drinken en de handdoek konden we allen nog maar zeggen dat de druk niet bij Pieter lag maar bij de tegenstander want die moets deze set winnen. Wat een mooie set werd dit van de kant van Pieter bij elk punt weer zich opladen voor de volgende bal en als het dan is fout ging positief blijven en weer opnieuw beginnen. Na een mooie rally op een stand van 10-9 voor onze topper sloeg de tegenstander de bal in het net en daar was de ontlading. Pieter won het toernooi in Alexandria !!!! Pieter 1 en Dylan 3 super !!!!!!!!!!!!!!

Dennis