Toernooien: Open Zwijndrechtse en het STAG Haags Open senioren toernooi

Na de competitie is het bij ons niet afgelopen, want dan komen onze spelers uit op diverse toernooien. Dit weekend was daar weer een goed voorbeeld van. Op zaterdag deed de jeugd mee aan de Zwijndrechts open. Hier deden we mee met 11 deelnemers. Hoewel iedereen wel flink zijn best deed, en ook liet zien dat ze hard vooruitgaan kan niet iedereen altijd voor de prijzen spelen. Sander, Matthew, Andy, Dylan, Sinan, Pepijn, Daniel en Collin waren vandaag zo aardig dat ze andere spelers eens een keer een prijs gunden. Maar Charlie, Tim en Pieter konden het toch niet laten om weer van zich te doen spreken op het toernooi. Dus pakten ze weer gewoon hun prijs mee.

Op zondag was er een thuis toernooi en wel de STAG Haags open voor senioren. Hierbij werd er ook flink gestreden, door alle deelnemers. Er waren dit keer zelfs spelers die helemaal uit Brabant kwamen om mee te kunnen doen. Dit geeft aan dat ons toernooi in trek is en we als vereniging een goed toernooi kunnen neerzetten. In de C/D klasse wist Sjoerd zijn favorietenrol waar te maken. En ging er met de 1e prijs vandoor. Eric Disseldorp van Nttc pakte knap de 2e plaats, door de andere favoriet Hao Weng te verslaan. In de E/F klasse was het spannend tot aan de laatste ronde. Thuis speler Hans liet op het einde wat steekjes vallen, wat je terug zag in het klassement. Maar de sterkste speler was toch John Kiele van Alexandria. Hans kon nog maar net zijn tweede plaats vast houden. Als het een ronde langer had geduurd dan was hij deze plek ook waarschijnlijk kwijt geraakt.

In de G/H klasse was er nog een thuisspeler die er met de hoofdprijs vandoor ging. Dit was Aad van Schie. Dan zullen de meesten zich afvragen: wie is dat? Aad is van Wibats dus ook een thuisspeler. De tweede plaats was hier voor Jan van Tilburg.

Ronald