Toernooi Luxemburg 18 juli j.l.

Het laatste toernooi voor de vakantie is altijd de grand prix van de stad Luxemburg, en ook dit jaar waren we hier weer. Op zaterdag was er het jeugd toernooi, dat begon met een dubbelspel om 9.30 uur. Hierin haalden Stephan en Rino gelijk een prijs. Daarna begon het toernooi met de enkels in verschillende leeftijdsgroepen. in de eerste groep – 21 hadden we 3 spelers, maar helaas konden Matthijs,Stephan en Joel niet mee doen om de prijzen.

Bij de kadetten hadden we natuurlijk een grote troef want Rino mocht dit toernooi wel op zijn naam schrijven en dat deed hij dan ook. In het toernooi van de pupillen/ welpen hadden we ook een troef. Alleen wat Rino wel lukte dat lukte Sjoerd niet en hij verloor in de kwartfinale. En dan het laaste toernooi van de dag: de junioren. Hierin konden de meeste spelers nog een keer knallen. En het lukte Stephan zelfs om tot de halve finale te komen. Hij verloor die trouwens terecht van Paul Freitag. Maar na deze wedstrijd was het dan zover om toch maar ergens wat te gaan eten. Het was al trouwens al negen uur geweest, toen we weg gingen uit de zaal.

De volgende dag wat er het senioren toernooi. Het eerste toernooi was de klasse heren 2, hierin haalde Joel een tweede ronde en Rino kwam zelf tot de halve finale. Maar hoe ging het met de rest van de spelers die mee waren? Nou iedereen weet nu wel wie Romy Vasternburg is, dit omdat ze op zondag met 4 prijzen aan de haal ging. Ze won net als vorig jaar dames 2, maar nu won ze ook de titel in het dames dubbel, en met Matthijs een 3e plaats in het mix dubbel. Maar dat was nog niet genoeg voor haar. Want in de dames 1 haalde ze de finale, maar er was gewoon iemand net wat beter dan Romy. Dus een tweede plaats. En dan hadden we ook nog twee spelers in de heren 1, voor hen was het de bedoeling om een ronde verder te komen en goed te spelen, dit hebben ze dan ook gedaan.

Ook al was dit het laaste toernooi van dit seizoen toch hebben Romy,Sjoerd,Joel,Stephan,Rino en Matthijs zeer goed gespeeld en ging de groep met een aantal kwartfinale s en met natuurlijk een aantal prijzen weer rond 19.00 uur weer terug naar Nederland. Voor een korte vakantie, want al in begin augustus gaan we al weer van start met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen.

De prijzenteller

Ook dit seizoen hebben we de prijzenteller bijgehouden En naar een lang seizoen met veel toernooien, mag je toch ook wel veel prijzen verwachten. En dat is ons aardig gelukt. Want de prijzenteller is uitgekomen op 126 Wie weet lukt het ons volgend seizoen om nog meer prijzen te winnen.

Ronald