Thuiswedstrijden laten een mooie strijd zien

Voor de afdelingsteams stonden vandaag de laatste thuiswedstrijden van het seizoen op het programma. De vier teams in de ochtend deden weer hun best.

Zo ging Robin uit team 7 met twee winstpartijen aan de haal. En zijn team deed het wel goed vandaag want samen met Emile en Rawish werd er met 9 – 1 gewonnen.

Team 6 speelde tegen Scyedam. En hier viel iets op. Want in de eerste partij nam de tegenstander van Collin een time out. Okay, dat mag tegenwoordig dus niks nieuws. Maar deze time out werd genomen na 4 – 5 in de eerste game. Waarom weten we nog steeds niet, en hielp die time out dan op dat moment? Nee, want Collin won vrij gemakkelijk zijn wedstrijd. Hierna lieten Karel en Pieter zich ook zien en stuurden de tegenstanders met een grote nederlaag terug naar huis toe.

Team 5, daarin speelde vandaag Sinan mee voor Geert. En ook al komt Sinan uit team 7, in de pupillen A klasse komt hij wel aan spelen toe. Okay, hij won ze niet, maar liet wel zien dat hij goed kan spelen als het niveau stijgt. Chantal liet zien dat ze op de weg terug is. Na een tijdje te hebben getobd achter de tafel, was ze vandaag weer helemaal de oude. Dit liet ze gelijk zien door 2 winst partijen, Raoul deed dit ook en zo werden er toch 4 punten gehaald.

Team 4 speelde ook tegen Scyedam. En had het vandaag wel heel moelijk. Alleen Robin kon een partij binnen slepen. Maar het team laat wel zien dat ze een echt team zijn ook al verliezen ze dik.

In de middag speelden de overige 3 teams. Team 3 mist eigenlijk een coach om de spelers hier en daar te ondersteunen. Want Mazyar en Thomas zouden met wat hulp van een coach veel beter spelen. En het zou dan ook aan de coach zijn om Jeremie scherp te houden. Want die begint de laatste tijd een aantal wedstrijden te verliezen. Want hij verloor er vandaag gewoon 2 en dat is voor hem gewoon te veel.

Team 2 wil nog een gooi doen naar het kampioenschap en had daarom tegen Scyedam er wel zin in om zoveel mogelijk punten te halen. Alleen Marijn kwam wat moeilijk op gang maar hierna werden alle wedstrijden gewonnen. Nu is het volgende week tegen Stiphout en dan zal er toch ook gewonnen moeten worden om de 4 punten die ze nu achter staan te verkleinen.

Team 1 speelde tegen de titelkandidaat HTC en met een achterstand van 3 punten ging ons team er voor. Sjoerd zette zijn team op voorsprong en door Joel en Twan kwamen we zelfs op 3 – 0. Hierna pakte HTC de volgende 3 wedstrijden. En zo werd het een mooie lange middag met goed spel en strijd van twee teams die in deze poule de competitie bepalen. Ook al hadden we hier en daar een kans op meer punten het werd uiteindelijk 5 – 5 en zullen we in de volgende wedstrijden proberen als team meer punten te halen dan HTC. Of dat gaat lukken is afwachten.

Ronald