Terugblik op stage met Alf Knutsson

Alf Knutsson is een trainer die aan het begin gestaan heeft van de Zweedse Glorietijd. Spelers zoals Jan Ove Waldner en Mikeal Appelgren zijn onder zijn leiding groot geworden. En afgelopen zondagavond kwam hij aan in Nederland. Om vanaf maandag tot en met vrijdag middag een selectie van Steeds Hoger / TSB te trainen. De spelers hebben in een korte tijd best wel weer veel geleerd, en ook via video opname’s tijdens de ochtendtrainingen zelf kunnen zien wat er bedoeld werd met de aanwijzingen die hij gaf. Voor sommige spelers verliep deze trainingstage niet helemaal zoals ze gewild hadden. Want door de voorjaarsgriep moesten toch een aantal spelers af en toe afhaken.

Maar Alf was niet alleen in Nederland voor een trainingstage bij ons, want in de avond hadden we nog een aantal afspraken staan. Waarbij ook onze sponsor Sport Europe aanwezig was. Wat voor zaken er geregeld zijn, dat vertellen we nog niet. Maar we kunnen een klein tipje van de sluier oplichten. Mede dankzij Sport Europe, kunnen we stiekem vertellen dat hij nog een keer naar Nederland komt, waar en wanneer dat zeggen we nog niet.

Verder wil Alf de spelers Dylan, Max, Elwin, Arjan, Sjoerd, Pepijn, Nolan, Collin, Pieter, Charlie en Edwin bedanken voor hun inzet. Hij vond het plezierig om met zo’n talentvolle jeugd groep te mogen werken.

Ronald