Team 6 zet weer een stap richting kampioenschap na 3-7 overwinnning op Serve ’71

Na vorige week van nummer 1 NTTC 4 te hebben gewonnen met 7-3 stonden ons team 6 en Serve ’71 4 beide met 45 punten bovenin de ranglijst. En vandaag moesten we in Hendrik Ido Ambacht tegen Serve ’71 spelen. Dus wederom een heel belangrijke wedstrijd.

Nadat de plaatselijke judovereniging de, welgeteld, 108 matten had opgeruimd en de tafeltennistafels waren neergezet begonnen we om 13.45 uur met de wedstrijd. Collin moest als eerste tegen Marnix Koppejan, de op papier sterkste speler. Collin had last van een keelontstekening, maar geen koorts, dus wou toch graag spelen. Hij stond vrij snel voor met 0-2, maar verloor uiteindelijk toch met 3-2. Pieter won vrij gemakkelijk met 0-3 van Niels Steehouwer met heel geconcentreerd spel. Vervolgens won Karel ook met 0-3 van Janick Rozema, waarbij hij vrij snel vat had op de effectservice van Janick.

De dubbel Pieter en Collin verloor met 0-3 van Marnix en Janick en stond de tussenstand op 2-2. Spannend dus!

Collin won zijn tweede partij gemakkelijk met 0-3 van Niels. Karel verloor met 3-1 van Marnix en Pieter won met 1-3 van Janick. Nu stonden we dus met 3-4 voor en kwam het aan op de laatste ronde. In deze laatste ronde won Karel met 1-3 van Niels met goed spel. Collin, die nu toch echt last begon te krijgen van zijn keel, haalde het 6e punt, en dus de overwinning, binnen door met 2-3 te winnen van Janick. Ondanks dat hij steeds tegen een achterstand aankeek vocht hij zich toch naar de overwinning. Pieter versloeg in zijn laatste partij Marnix met 2-3 met wederom heel goed en geconcentreerd spel.

Jongens heel goed gedaan. Jullie zijn niet meer onder de indruk van de lengte van de tegenstanders en jullie kunnen je, ondanks de rumoerige zaal, heel goed concentreren op je eigen tafel. Een grote pluim!! Nu bij de laaste twee (thuis)wedstrijden zo veel mogelijk punten binnen zien te halen en hopen dat NTTC en SERVE ’71 het elkaar heel moeilijk gaan maken. Tevens willen we via deze weg Leo bedanken voor het coachen. Het is door iedereen erg op prijs gesteld dat hij (onverwacht) aanwezig was.

Ed Jager