Team 3 wint dankzij super invalbeurt van Charlie

Vandaag moest team 3 in Naaldwijk tegen SVN 2 spelen. Omdat Nanette in het buitenland is viel Charlie, net zoals vorige week tegen Scyedam, weer in. De vorige week speelde Charlie al heel goed, maar vandaag had hij de messen nog wat extra geslepen.

Collin begon de wedstrijd tegen de linkshandige Tim Voskamp en verloor in vieren. Vervolgens moest Mazyar het opnemen tegen Michael v.d. Hooven en verloor ook in vieren en stonden we met 2-0 achter. Dat schoot niet op. Charlie speelde zijn eerste wedstrijd tegen Raymond Vis (vorig jaar 86% in de 2e klasse). Met heel goed spel werd er omstebeurt een game gewonnen (11-13/11-8/10-12/11-8). Uiteindelijk pakte Charlie met zeer geconcentreerd en goed spel de 5e game met 4-11.

De dubbel (Collin en Mazyar) begon met winst in de eerste game, maar werd vervolgens een wedstrijd ‘wie loopt elkaar het meest in de weg’ en werd in vieren verloren.

Toen begon de trein te lopen en werd iedereen wakker. Collin won in vieren van Michael. Omdat we iedereen nu hadden zien spelen konden we hier en daar wat accenten in het spel gaan aanbrengen. Tegen Michael was het zaak de bal hard in te spelen. Charlie moest nu tegen de linkshandige Tim. Tim had een hele harde forehand, maar een slechte backhand. Het was dus zaak om op z’n forehand kort te serveren (bij lang vlogen ze als een F16 langs je heen) en continu scherp zijn backhand op te zoeken. Charlie deed dit perfect en won in vieren. Mazyar won in vieren van Raymond, waarbij Mazyar (met hoofd- en keelpijn) zeer goed en afwisselend speelde.

In de derde speelronde won Charlie in vieren vrij gemakkelijk van Michael. De harde slagen van Charlie waren perfect tegen deze tegenstander en Michael had hier dan ook geen passend antwoord op. Collin won vervolgens met 0-3 (de eerste drie gamer) van Raymond. Mazyar verloor zijn derde enkelpartij met 3-0 van Tim.

Door deze uitslag (4-6) hebben we SVN ingehaald. We hebben nu 2 punten achterstand op de nummer 2 in de poule. Alles is dus nog mogelijk. Volgende week thuis tegen Play Fair (die kennen we nog van de vorige competitieronde). Namens het gehele team: Charlie, bedankt!!

Ed