Team 3 slaat hard terug (met een beetje hulp)

Vandaag moest team 3 uit tegen Rijnsoever 1. De thuiswedstrijd was met 1-9 verloren, dus er was wat goed te maken. Omdat de tegenstander maar twee spelers kon opstellen, kreeg team 3 al direct 3 punten kado. Maar Collin, Jeremie en Nanette veroverden (bijna) alle overige punten met goed spel.

Collin begon tegen Esther Schoneveld (vorige keer 1-3). Collin speelde scherp en Esther speelde keer op keer de service van Collin in het net. Het werden uiteindelijk vijf games, waarbij Collin de 5e game met 7-11 naar zich toe trok. Jeremie speelde vervolgens tegen Ruud Parleviet (‘de schuiver’). Vorige keer werd het 1-3 voor Ruud, nu werd het een duidelijk 0-3 voor Jeremie.

De dubbel (Jeremie en Nanette) werd een overwinning in 5 games voor ons. Zo nu en dan werd er wat slordig gespeeld, maar dat werd direct weer subliem rechtgetrokken. Hierna moest Collin tegen Ruud (vorige keer 0-3 verlies, met tweemaal 11-13 op het bord). Ook Ruud speelde de service van Collin keer op keer in het net en al snel stond Collin voor met 0-2. Helaas liet Collin de wedstrijd toch uit zijn handen glippen en werd het uiteindelijk een 2-3 verlies. Nanette moes vervolgens tweemaal achter elkaar spelen. Tegen Esther stond Nanette vrij snel met 2-0 achter, maar ze kwam steeds beter in haar spel en won uiteindelijk in 5 games. Tegen Ruud stoomde ze door (2-0 voor (1e game 1-11)). De derde game en vierde game gingen resp. met 11-7 en 16-14 verloren. In de laatste game sloeg Nanette echter toe en maakte er 5-11 van.

Jeremie mocht als laatste tegen Esther. Het werden vijf games, waarbij Jeremie in de laatste game het dagrecord verbrak door met 18-20 te winnen.

Het werd dus 1-9 voor team 3!

Team 3 staat nu (overigens in een vertekende competitiestand, omdat Rijnsoever volgend week nog een inhaalwedstrijd tegen Play Fair speelt) op plek 3 met 30 punten. Dame en heren: op zaterdag 30 oktober gaan we thuis de 10-0 schande tegen Overschie gladstrijken!!

Ed