Team 2 wint met een invaller

Dit weekeinde stond een uitje Limburg op het programma, met zaterdag een competitiewedstrijd in Heerlen en op zondag het A-ranglijsttoernooi in Weert. Toevallig speelde team 3 ook in Heerlen en kon het zo geregeld worden dat Collin en Chantal in Limburg bleven overnachten en de rest terug kon rijden.

Goed, de competitiewedstrijd tegen Fürst/Lybrae 1. Na een ritje van bijna 2,5 uur (pffff) was het eindpunt een aantal zeecontainers met daarin een leuke, maar wel wat kleine zaal. Benjamin kon deze keer niet meedoen en Dylan was zijn vervanger.

Collin begon de wedstrijd tegen Rick Hermans (4 uit 9) en won vrij gemakkelijk in 3en. Wessel volgde dit voorbeeld tegen Arjan Smit (4 uit 9). Dylan mocht aantreden tegen Rachel Gerarts (3 uit 6), winnares NK-D Senioren enkel en dubbel en lid van de Talentgroep op Papendal. Dylan verloor de eerste 2 games met 11-4, maar in de 3e game liep het, na een aanpassing in zijn spel, beter en stond hij zelfs met 2-6 voor. Uiteindelijk verloor hij de 3e game met 11-9.

Toen de dubbel. Het leek wel een droom. Wessel en Collin deden in 3 games precies dat wat ze moesten doen (weg waren de wilde slagen) en zette de tussenstand op 1-3.

In de 2e speelronde won Collin in 4en van Arjan. Enkel de 3e game ging wat moeizamer en verloor Collin met 11-9. Dylan verloor in 3en van Rick en Wessel verloor in 4en van Rachel, met hier en daar toch weer wat te wild spel.

Door het verlies in 3en van Dylan tegen Arjan stond de tussenstand op 4-4 en moesten de 2 vaste spelers de overwinning veilig stellen. Collin deed wat hij moest doen tegen Rachel en won in 3en (2-11/11-13 en 5/11). Wessel vond het nodig om het nog heel spannend te maken en won uiteindelijk in 5en (9-11/11-8/9-11/11-9 en 7-11) van Rick.

Eindstand 4-6 en voor Collin een mooie test voor de volgende dag. En wat zou die brengen?

Volgende week staat thuis Kluis 1 op het programma (de huidige nummer 1).

Ed