Stephan en Gwen presteren naar behoren bij A-toernooi in Berkel en Rodenrijs

Op zondag 12 november was Steeds Hoger/TSB met twee spelers aanwezig bij het A-toernooi; Stephan bij de jongens kadetten en Gwen bij de meisjes welpen.

Stephan, die kampt met een forse trainingsachterstand en ook wat last heeft van zijn voet, liet zien dat hij over een zeer behoorlijk basisniveau beschikt. Hoewel Stephan zijn focus voornamelijk heeft op het edele voetbalspel blijft hij dan ook een lastige tegenstander achter de groene tafel. Vele opponenten vergissen zich in zijn reflexen en noppenrubber. Uiteindelijk kon hij geen potjes winnen en legde hij mede door een beetje hulp van het wedstrijdschema beslag op plek 16. Duidelijk is wel, dat als hij met enige regelmaat weer zou gaan trainen en spelen, op afzienbare termijn weer een plek aan de top in deze leeftijdsklasse kan worden behaald.

Doordat er maar 5 meisjes welpen a zijn, werd er door hen geen apart toernooi gespeeld, maar werden ze toegevoegd aan het schema bij de meisjes pupillen. Gwen trof in de 1e ronde gelijk Jasminka Oei, een van de betere 1e jaarspupillen. In het verleden was ze redelijk kansloos tegen Jasminka, maar nu liet Gwen met verzorgd spel en een goede wedstrijdinstelling zien, dat ze de achterstand aan het inlopen is. Net aan in 4 games verliezen van iemand uit de talentengroep van de bond is een prima prestatie. In de 2e wedstrijd trof ze Marieke van der Kamp (recentelijk spelend voor de bondsselectie in Namen), die ze met 3-0 gedecideerd aan de kant zette. Hierna de cruciale match tegen Nicky Eerland. Ook hier bleek weer dat Gwen er echt aankomt. Weliswaar net aan in drie games verloren, maar het nivoverschil uit het verleden is bijna geheel weggewerkt. Door een speling van het lot was Jasminka ook in de 4e ronde de tegenstander. Ook in deze wedstrijd kon Gwen aardig dichtbij blijven, maar ditmaal geen gamewinst. In de laatste ronde trof ze Jantine Kingsma (winnares welpentoernooi Hoorn), die in 4 games aan de kant werd gezet. Hierdoor eindigde Gwen als 11e bij de combinatieklasse en 3e bij de welpen. Remco