Steeds Hoger TSB doet mee met het Luxemburg Open 2012

vrijdag 15 ging er een kleine, maar sterke selectie al vroeg op weg naar Luxemburg. Om daar mee te doen aan de Luxemburg Youth Open. Volgens onze planning kwamen we daar met 3 auto’s en 5 spelers,2 coach’s en ouders om 12.30 uur aan Omdat het toernooi pas om 16.00 uur begon, hadden we nog tijd genoeg om te lunchen en bij te komen van de reis. Rond 14.30 uur was ons team compleet want ook onze 6e Lukas Kurfer was van uit Duitsland aangekomen. Maar op dit toernooi waren we niet de enige ploeg uit Nederland, want ook de NTTB deed mee. Alleen wat ons opviel is dat zij pas rond 15.30 uur aankwamen.

Hoe ging het toernooi ?
Er werd een begin gemaakt met een 6 kamp, waarbij je als je bij de eerste 4 zou komen. Ging spelen voor plaat 1 t/m 16 en werd je 5 of 6 dan speelde je voor 17 t/m 24. De eerste drie ronde’s werden op vrijdagmiddag / avond gespeeld. En op zaterdagochtend de overige twee ronde’s. Sjoerd en Angelique wisten zich te plaatsen bij de beste 16, Romy,Chantal en Arjan lukte dat net niet. Lukas had eigenlijk ook bij de beste 16 moeten zitten.Maar door een kleine zwelling aan ze duim. Kon hij niet lekker spelen. Op zaterdag heeft hij het nogmaals geprobeerd. En na de eerste wedstrijd uit de tweede ronde. Bleek hij zoveel last te hebben, dat hij niet verder kon spelen. Wat wel jammer was, want hij behoorde eigenlijk een klein beetje tot de outsiders die ver konden komen in het toernooi.

Zaterdagmiddag.
Angelique en Sjoerd mochten door dat ze bij de beste 16 zaten lekker veel spelen, want hun tweede ronde werd een 8 kamp waarbij je de wedstrijd die je al tegen een tegenstander al gespeeld had. Niet meer hoefde te spelen. Deze twee spelers lieten op zaterdagmiddag dus ook duidelijk zien, dat ze er gewoon bij hoorde. Want ook al was de tegenstand sterk ( meestal landen ) gingen ze toch af en toe met de winst er van door. Romy,Chantal en Arjan speelde een 8 kamp. Waarbij ook gelijk voor je eindplaats speelde van het toernooi.

De zondag
Hierbij werd het nog even spannend want wie zo er op welke plaats terecht komen. En er werd dus ook veel verwacht van onze spelers om een zo mooi resultaat neer te zetten. En rond 13.00 uur was het toernooi al klaar voor Chantal en Arjan. Dus konden zij na de lunch op hun gemak naar huis toe.

Voor Angelique en Sjoerd kwam er ook nog een derde ronde. Om zodoende te spelen voor hun eindklassement. En Romy mocht het toernooi afsluiten rond 15.30 uur met haar laatste wedstrijd.

Hoe waren de resultaten?
Chantal 20e
Arjan 18e
Romy 18e
Lukas 21e
Sjoerd 12e
Angelique 10e

En nu nog feiten over het toernooi
Sjoerd heeft een nieuw geluksgetal. Hij heeft in dit weekend 12 wedstrijden gespeeld, dus maximaal 60 game’s Hij wist er in totaal 55 te spelen. En heeft er dus maar 5 niet gespeeld. In zijn eerste ronde speelde hij 5 wedstrijden en allemaal in 5e Op de nieuwste ranglijst staat hij ook op plaats, weten jullie zijn nieuwe geluksgetal ? Maar met een beetje meer spirit waren wij van mening dat hij ook het toernooi had kunnen winnen als je het iedereen zo moeilijk maakt.

Angelique, deed het keurig met haar 10e plaats. en wat het meeste opviel was dat zij als 1e jaars kadet. het beter deed dan een andere kadet uit Nederland, die al 2e jaars is en over een aantal weken mee mag met de nttb naar het EJK ?

Romy werd door een aantal scheidsrechters aangesproken, nee niet wat je gelijk denkt wegens haar gedrag. Maar omdat Romy in Luxemburg zo bekend is van een ander toernooi, deze scheidsrechters haar meteen herkenden, en vroegen hoe het met haar ging.

De coaches Janine en Ronald waren wel tevreden met het eindresultaat, alhoewel het misschien toch net wat beter gekund had. Want dat zat er voor een aantal zeker in.

Ronald