Start van de voorjaarscompetitie

Deze week ging de competitie weer van start, de senioren waren als eerste aan de beurt. En ook zij haalden goede resultaten in de eerste speelronde.

Op zaterdag begon het allemaal voor de jeugd, met uit- en thuiswedstrijden. En ook omdat er open dagen waren van middelbare scholen, moesten we flink puzzelen om toch alle teams compleet te laten spelen. In de ochtend speelden er twee teams. Team 7 speelde een nieuw systeem zodat ze eerder klaar zijn, want ze spelen maar 7 wedstrijden. Omdat ook de tegenstander problemen had om een team compleet te krijgen, konden zij maar met twee spelers komen. En dan kan het voor komen dat na een uur de competitie al klaar is. Team 5 komt uit in de pupillen A. En het is een grote stap. Maar we hebben er vertrouwen in dat de speler het snel oppakken en laten zien dat ze kunnen tafeltennissen. Hoe snel ze het oppakken bleek wel in de eerste westrijd. In de eerste wedstrijd had Pepijn geen vat op de tegenstander. Maar zijn tweede wedstrijd was al beter. En in zijn derde wedstrijd ging hij er gewoon met de winst vandoor. Hetzelfde geldt ook voor Dobrila, die liet ook zien dat ze op een hoger niveau kan spelen.

In de middag waren de landelijke teams aanwezig. Het eerste speelde tegen Stiphout en het tweede tegen Kampenion uit Kampen. Van het tweede team is er weer een verslag gemaakt, wat verder op de site te lezen is. Er zat hier en daar wel meer in voor team 2 als de spelers hier en daar wat beter waren omgegaan met hun kansen op een punt. Want van af en toe heel goed, waren er ook af en toe momenten van simpele fouten.

Het eerste gebruikt dit seizoen om door te groeien en zodoende er vanaf volgend seizoen te staan. En vandaag bleek dat ze al op de goede weg zijn. Er werd goed gespeeld, en er viel weinig terugval te merken in het niveau. En ook gezien de uitslag was het vandaag een goed resultaat.

uitslagen eerste speelronde.

Senioren
Xerxes – team 1 4 – 6
Rijnsoever – team 2 2 – 8
Phoenix – team 3 5 – 5
Salamanders – team 4 1 – 9

Jeugd
team 1 – Stiphout 8 – 2
team 2 – Kampenion 5 – 5
pecos – team 3 4 – 6
tov – team 4 1 – 9
team 5 – fvt 2 – 8
vvv – team 6 1 – 6
team 7 – scylla 3 – 4

Ronald