Sjoerd is de nummer 1 C-senior van de provincie Antwerpen

Zondag waren er de provinciale kampioenschappen in Vlaanderen. Sjoerd mocht meedoen met de C-senior kampioenschappen van de provincie Antwerpen, omdat hij bij AFP Antwerpen competitie speelt. De provincie Antwerpen is in de breedte de sterkste provincie van Vlaanderen en dus is het een goed toernooi in de voorbereiding van de tweede seizoenshelft.

Het toernooi begon in de typische Sjoerd-stijl namelijk met een dramatisch 3-1 verlies tegen een middelmatige tegenstander. Gelukkig gingen er twee van de drie door in de poule en won hij de volgende wedstrijd overtuigend. Dat betekende dat hij aan de knock-out fase kon beginnen. Die bestond uit vier fasen. En stuk voor stuk werden zijn tegenstanders verslagen. Beginnend met een nr 1 van een andere poule, die geen kans maakte. Weliswaar was er een 17-15 winst van de tweede set nodig, maar toch. De tweede tegenstander was een lastige. Hij had een combinatie van zeer kort op tafel pakken en een vervelend poink-rubbertje. Bovendien stond de tafel wat scheef en knipperde het licht wat aan en uit. Sjoerd kwam snel 2-0 achter. Maar daarna begon Sjoerd grip te krijgen op het spel van de tegenstander, en begon hard in te zetten op de forehand van de tegenstander. Omdat de tegenstander zijn forehand in een backhand stijl pakte, kwam hij tekort bij de harde slagen door Sjoerd en werd het 3-2 voor Sjoerd.

De volgende speler was een oude ervaren speler van Dylan Berlaar. Sjoerd had al diverse malen gespeeld tegen hem en ze waren beiden gewaarschuwd. Sjoerd was echter los en liet weinig ruimte aan zijn tegenstander, met 3-0 eraf.

Als laatste mocht hij tegen een jonge speler die vorig jaar nog een B6 was. Zelfs hij kon niet op tegen het speelgeweld en ook die ging er met 3-1 af.

Op deze manier gaf Sjoerd zijn visitekaartje af en kan hem een B-licentie in Belgie in het volgende speelseizoen niet meer ontlopen. Als hem dat lukt heeft Steeds Hoger/TSB er een speler bij die zowel in Nederland als in Belgie een senioren B-licentie heeft. Dat is waarschijnlijk een hele lange tijd geleden geweest voor de club.

André