Sjoerd en Tim doen mee in Westerstede

Dit jaar viel het toernooi van Westerstede (Duitsland) weer samen met het toernooi in Assen. Dus dat was een goede reden om met de club mee te reizen naar de Hondelhoeve in Eext en vandaar door te reizen naar Westerstede. Want Sjoerd en Tim mogen niet meer meedoen met Assen maar zijn nog altijd op zoek naar goede tegenstanders en een leuk toernooi.

Het toernooi in Westerstede is goed georganiseerd en trok dit jaar over het weekend 360 deelnemers uit de hele regio Oost-Friesland en ver daarbuiten. Door een andere toernooi opzet dan in Nederland zijn alle tafels (aantal 20) altijd bezet. Dat gaat met een afroepsysteem, dus je wordt gedwongen om goed te blijven luisteren en op te letten. Hoe doen de jongens het in vergelijking met de Duitse jeugd? Zij staan er niet slecht voor, want bij de kadetten pakte Sjoerd de eerste en Tim de tweede plaats, en bij de junioren pakte Sjoerd de derde plaats. Dus ze zijn met diverse oorkonden en een aantal kado’s weer terug naar huis gegaan.

Wat leer je ervan? Bij de junioren leer je dat na een gemakkelijke en langdurige poule, er daarna in snel tempo sterkere tegenstanders komen. Bij de kadetten leerde Tim dat je met terugvechten een sterke Waalse pupil kan verslaan en Sjoerd leerde goed op letten en te herstellen tijdens een 3-2 wedstrijd.

André