Sjoerd en Gwen weren zich kranig bij Finale NJM

Onder de volgende link: foto’s NJM vind je de foto’s van het NJM toernooi.

Afgelopen weekend was het dan zover. Na de afdelingsronde’s en landelijke kwart en halve finales waren er per leeftijdscategorie de 12 sterkste spelers/ speelsters overgebleven. In een twaalfkamp verspreid over 2 dagen werd in Panningen (Limburg) uitgemaakt, wie met de eer kon gaan strijken.

Sjoerd was als 1e jaarswelp gekomen om ervaring te doen. Sjoerd was evenwel niet van plan als een tourist zijn potjes af te werken. Néé.samen met coach Matthijs ging hij vol voor de winst. Met agressief aanvallend spel trok hij van leer. Met prachtige rally’s en fraaie plaatsballetjes wist hij uiteindelijk 4 zege’s te boeken! Een fraaie 8e plaats met uitzicht op meer volgend jaar! Als hij in de tussentijd leert om meer tempowisselingen te gebruiken (niet alles hoeft hard!) dan. Volgens rekenwonder Ronald levert deze prestatie een extra bonus op. Op de startlijst na de zomer staat Sjoerd op plaats 1 op de ranking bij de jongens welpen!!!.

Gwen had vorig jaar het finalecircus al eens meegemaakt. Maar kon deze ervaring op de eerste dag niet echt verzilveren. De echte vorm was er gewoon niet en in combinatie met nogal wat pech op de cruciale momenten gingen er teveel partijen onnodig verloren. Gelukkig was de vorm op dag twee beter en kon ze eindigen met een fraaie zege op Anthira, waardoor uiteindelijk een 7e plaats haar ten deel viel.
Remco