Sjoerd en de afdeling West scoren maximaal op de “Dag van het talent”

Op zondag 5 november werd in Papendal de landelijke “Dag van het talent” georganiseerd door de NTTB en de stichting JONIT. De doelstelling van deze dag is niet direct het wedstrijdresultaat, maar meer het kennismaken van jonge talenten met de NTTB en andersom. Alle bondsafdelingen hadden al eerder voorronden georganiseerd en een afgevaardiging samengesteld voor Papendal. Sjoerd Vaders van Steeds Hoger/TSB was geselecteerd door de afdeling West. Inschrijving stond open voor jonge talenten, welpen tot en met 10 jaar.

De dag bestond uit een afwisseling van een tafeltennis toernooi in de grote zaal en motorische testen in een kleinere zaal. De motorische testen bestonden uit testen voor behendigheid, sprongkracht en coordinatie. Mijn observatie is dat tafeltennissers moeite hebben met de behandeling van een grote bal en met werpen, maar dat de behendigheid en de startsprintsnelheid hoog zijn. Ik ben benieuwd naar het NTTB verslag van de bevindingen, dan kunnen we als vereniging op bruikbare motorische vaardigheden gaan letten.

Het tafeltennis toernooi bestond uit drie ronden, vierkampen met 1 of 2 games. In de derde ronde kwamen de winnaars van de voorgaande ronden bij elkaar, dit waren Joost Wellink (Gelre), Kenny Hendrix (Limburg), Remy Peters (Limburg) en Sjoerd Vaders (West). Sjoerd won van Joost (11-4) en Remy (11-1), maar verloor van Kenny (11-9). Kenny verloor echter van Joost, waardoor er drie gelijk eindigden. De 11-4 gaf de doorslag en Sjoerd eindigde als eerste, waardoor hij het maximale aantal van 470 punten over drie ronden binnenhaalde. Dat deed bij de jongens alleen Jop van der Wiel (Pecos, afdeling West) hem na, in een jaar oudere leeftijdcategorie. Overigens op dezelfde manier.

De dag was goed georganiseerd door de stichting JONIT, met veel aandacht voor de kinderen. JONIT zet zich in voor de jeugd bij de NTTB, vooral tijdens nationale en internationale toernooien. Een echt tafeltennis t-shirt met opdruk van van de nieuwe NTTB-sponsor Butterfly werd verstrekt aan de jonge sporters, die mochten ze houden.

Ook was er een lunch, een demonstratiewedstrijd, werd er een oorkonde overhandigd en kregen ze een sleutelhanger met tafeltennis balletje. Maar soms komt het geluk echter uit een onverwachte hoek. Het leukste voor veel kleine deelnemers, waaronder Sjoerd, was het internetspelletje dat daar gespeeld kon worden, samen met alle tafeltennis vriendjes. André