Senioren meerkampen

Vandaag stonden de meerkampen weer op het programma voor de senioren. Hoewel pas zaterdagavond de indeling definitief was, bleek iedereen er toch te zijn. Angelique ging naar Zwolle en laat toch al zien dat ze het komende seizoen een nieuw doel heeft: het behalen van een A licentie bij de dames. En hoe kan je dat beter doen door gewoon je meerkamp ronde te winnen zonder een nederlaag?

Hans hoefde niet zo ver weg voor zijn halve finale, hij mocht naar Wateringen en liet zien dat hij ook als hij licht geblesseerd toch tot één van de favorieten behoort in de F klasse. Want Hans staat in de Finale, en als zijn blessure dan over is, kunnen zijn tegenstanders wel gelijk inpakken.

Sjoerd ging naar Rotterdam voor de halve finale van de B meerkampen. Met de poule indeling erbij genomen, lagen er wel kansen voor hem om mogelijk door te komen. Maar hij moest eerst maar eens gaan spelen. Aan het begin liep Sjoerd gelijk tegen twee nederlagen op en werd de kans dus al weer iets kleiner. Maar omdat een groep spelers van elkaar ging winnen en verliezen in het midden gedeelte, stond Sjoerd er na 6 ronden er opeens aardig voor met 3 gewonnen partijen. Ook in zijn laatste ronde wist hij zijn goede spel door te zetten, en zijn vierde winstpartij te pakken. Hierdoor werd Sjoerd derde in de einduitslag, wat weer betekende dat hij door is naar de finale bij de B meerkampen. Wat op zich heel mooi is, maar het toetje heeft hij ook al: hij mag mee doen aan de Masters als finalist van de B meerkampen! Dus senioren met een A licentie opgepast: Sjoerd komt naar de MASTERS.

Ronald