Senioren clubcompetitie, Manfred kampioen

Vrijdag was het dan zo ver, de strijd om de titel clubkampioen 2009 bij de senioren. Dit jaar waren er ook een aantal wildcards voor wat jeugdleden. Om zo al kennis te maken met het senioren spel.

In poule 1 had Stephen Gan het niet echt moeilijk en wist zich samen met een wat te laat komende Micha zich te plaatsen voor de halve finale. In Poule 2 bleek dat Manfred de beste was maar voor de tweede plaats in de poule werd hard gestreden. Na wat rekenwerk bleek dat Marijn zich in de halve finale had gespeeld.

De halve finales waren zeer spannend. Want landelijk b speler Marijn kreeg tegen Stephen kansen voor de winst, maar pakte de winst niet. In de andere halve finale was er ook spanning, In de vijfde game had Micha 5 matchpoints, maar door zijn ervaring wist Manfred toch nog de wedstrijd binnen te slepen. Dus de finale ging tussen Stephen en Manfred. Doordat Marijn Stephen zo moe had gemaakt, kwam Manfred op een makkelijke 2 – 0 voorsprong. Maar hierna ging Stephen er nog een keer echt voor staan en kwam de spanning weer terug in de wedstrijd want het stond 2- 1 en het publiek wilde natuurlijk een 5e game zien. Maar Manfred liet zich niet gek maken en pakte de 4e game en zodoende de titel clubkampioen 2009.
Ronald