Senioren C meerkampen halve finale, Sjoerd is door

Zondag werd er in Gouda de halve finales van de senioren C meerkampen gespeeld. Sjoerd had zich in de vorige ronde nog maar net weten te plaatsen hier voor, maar ja we kennen Sjoerd al jaren, dus dat zegt niks voor de volgende ronde. In een achtkamp moest hij zich bij de eerste vier spelen om de finale te mogen spelen.

In zijn eerste wedstrijd tegen een bekende van het Wutto toernooi Theo Quast, liet hij zien dat hij materiaal spelers door heeft, en dus ook weet hoe hij er tegen moet spelen. En zo won hij zijn eerste wedstrijd. Ook de tweede wedstrijd en de derde werden gewonnen. Dus geen vuiltje aan de lucht zal je denken. Maar na zijn eerste verlies partij tegen Maarten Loeve viel regelmatig de concentratie weg en dus ook zijn goede niveau.

In één partij gebeurde er iets vreemds. De tegenstander wilde serveren en in plaats van op te gooien, gooide hij de bal zo op dat die een tafel verder terecht kwam. Sjoerd moest er wel om lachen en gaf zijn tegenstander nog een extra kans om het opnieuw te proberen.

Hij won de wedstrijd wel, maar zeer moeizaam. Dus 5 gespeeld 4 gewonnen en als de helft door gaat lijkt er nog steeds niks aan de hand. In de laatste ronde was het opeens niet zo zeker meer dat hij door was, want hij had nu 2 verliespartijen en moest de laatste winnen. Dat deed hij ook, maar ook toen was hij nog niet zeker door. Maar omdat Roel Bogie in zijn laatste partij ook deed wat hij ook tegen Sjoerd deed, namelijk gewoon winnen, is Sjoerd door naar de finale.

Ronald