Seizoen begint met Nahe-cup

Het seizoen is al weer begonnen. Op vrijdag 15 augustus gingen we met 5 spelers naar Idar Oberstein voor deelname aan de Nahe cup. Dit is al jaren het begin van ons seizoen. Deze keer waren, Matthijs, Eric, Jeremie, Brian en Marijn mee gegaan. Na een lange rit van bijna 500 km kwamen we rond half acht aan bij de zaal. En voordat Ronald de zaal binnen was, waren er al weer een paar Duitsers naar hem toe gekomen om te een praatje met hem te maken. Op vrijdagavond om een uur of 11 begon het proeven van verschillende regio wijnen. En ja daar doe je dan ook gewoon aan mee. Na afloop is het natuurlijk zonde om de open gemaakte flessen niet leeg te maken met alle deelnemers die aan het wijn proeven deelnamen. Dus deden we dit ook.

Op zaterdag begonnen ze met de toernooien, want Eric en Brian mochten maar 4 toernooien spelen vandaag, terwijl Marijn en Jeremie met 6 toernooien meespeelden. Omdat dit toernooi wel vrij sterk bezet is, kwamen we ook dit jaar niet in de prijzen. Maar een kwartfinale van Eric en Marijn is toch een mooi resultaat. Op zaterdagavond of nacht kan je beter zeggen is er het Vorgabe toernooi. Ook hier doen we natuurlijk aan mee.

Zelfs Ronald kwam achter de tafel. Ook al was zijn Duitse dubbelpartner Manu er niet. Dus dubbelde Ronald voor deze keer met Brian. Waarom er ook spelers uit de 1e bundesliga aan het nacht toernooi meedoen weten we nog steeds niet. Maar ook dit jaar was er weer zo’n speler aanwezig. Helaas kwamen we allemaal niet zo ver in dit toernooi. Na een korte nacht, waren we weer vroeg op, want om half tien begon het heren c toernooi en daar hadden we wel wat meer van verwacht. Maar Matthijs en Eric kwamen niet ver hier. Voor de overige 3 was dit gewoon te hoog. Dan maar voor het volgende toernooi.

En ja hier kwamen wat betere resultaten. Matthijs en Eric kwamen in de B klasse met een 1e plaats door de poule. Maar helaas kwamen ze niet verder. Marijn en Jeremie kwamen helaas niet door de poule heen in de heren d klasse. Maar het grootste nieuws kwam van Brian. Hij behaalde zijn 1e internationale overwinning. Ronald was wel tevreden over iedereen na afloop en kijkt met een goed gevoel naar het nieuwe seizoen. Want als in 2 dagen 10 toernooien speelt dan heb je toch redelijk wat ritme opgedaan voor de competitie.

Ronald