Rijnsoever Euro toernooi deelname door Collin en Mayzar

Zaterdag 22 januari gingen Collin en Mazyar naar Katwijk, om bij Rijnsoever het alom bekende Eurotoernooi te spelen. Het was druk, zo druk dat Collin en Mazyar van de week nog op een reservelijst stonden, maar door uitvallers (griepepidemie?) hoorden ze afgelopen vrijdag dat ze alsnog mee mochten spelen.

Het toernooi bestaat uit twee gedeeltes, een ‘gewoon’ klassetoernooi en het eurotoernooi. In het klassetoernooi speelde onze spelers in de 1e klasse/promotieklasse-groep. Deze bestond uit een vijfkamp (met Collin) en uit een zeskamp (met Mazyar). Collin en Mazyar eindigden allebei als laatste, maar het spel was goed en bij vlagen uitstekend. Enkele bijzonderheden: Collin verloor van Rianne met 1-3 (na 1-0 voor te hebben gestaan). Hij verloor van (de reus) Auke Tempel (Overschie) met 0-3, maar de games waren 13-15, 9-11 en 10-12. Ook verloor hij van Guido Bakker (Shot 65, 96% promotieklasse) met 1-3. Tegen Levi Pater (Shot 65) werd het uiteindelijk 2-3, waarbij bleek dat Collin weer vooruitgegaan was sinds de vorige wedstrijd tegen Levi. Mazyar speelde bij vlagen heel sterk, waarbij zijn smash goed doorkwam. Hij zat in een sterke groep, met o.a. Danny Mikkers. De laatste 2 wedstrijden werden wegens tijdsgebrek niet meer gespeeld omdat toen al bekend was wie de nrs. 1 en 2 waren. Alain zat in de 2e klasse-groep, waarbij hij o.a. won van Elwin Huiden (A-welp, Salamanders). Hij verloor uiteindelijk 1 wedstrijd en was door. Uiteindelijk heeft Edwin Ten Hoope (A-pupil, Alexandria ’66) die klasse gewonnen (en toen was het al donker).

Het Eurotoernooi was leuk, maar duurde wat lang door een nieuwe opzet. Er werd nog wel steeds 1 game tot de 21 gespeeld, waarbij je (afhankelijk van je sterktecijfer) met een achterstand of een voorsprong begon. Collin kwam bij de laatste 8 (van de 67 spelers), waarbij hij o.a. Mazyar (beginstand 0-0, uitslag 21-13) en Alain (beginstand 0-0, uitslag 21-19) versloeg. Uiteindelijk verloor hij door een beginstand van 0-17 en ging platzak naar huis. Dit toernooi was een goede voorbereiding op de nieuwe competitieronde. Jongens, nog even de puntjes op de ‘i’ zetten.

Ed