Return wedstrijd play-off eerste jeugd team tegen Scylla

Zaterdag 13 april stond de tweede halve finale op het programma. Na de eerste wedstrijd in Leiden net aan was verloren met 6 – 4, hadden de coaches overleg gehad wie er zou spelen. Er werd gekozen voor een opstelling waarin zeker kansen lagen.

Rond 15.00 begon de wedstrijd, waarbij we eigenlijk een beetje een verrassing wilden doen. Al wist de tegenstander voordat ze binnen kwamen, wat wij van plan waren. Maar dat maakte niet uit want onze keuze was gemaakt.

Dan de wedstrijd.
Collin Jager bijt het spits af tegen Ids van de Werf en pakt brutaal de eerste game, hierna komt de wedstrijd pas echt opgang en weet Collin er de druk goed op te houden. In de vijfde set wort het 10 – 10 en dan slaat Ids toe en pakt de wedstrijd. Max Koopman een van de beste spelers uit de competitie doet wat hij heel vaak doet en pakt zijn wedstrijd in vijven en we staan op 1 – 1 Dan is het tijd voor het meisje met de dodelijke backhand, Angelique pakt tegen Tiis in elke game de belangrijkste punten en weet zodoende ons op een 2 – 1 voorsprong te zetten.

De wedstrijd is lekker op gang gekomen voor ons, en blijkt net zoals vorige week van een zeer hoog niveau te zijn . Waarbij het publiek kan genieten, en dat doen de fans van Scylla en Steeds Hoger / TSB ook. Want met ze klappen, blazen op hun toeters en elke speler wordt flink aangemoedigd.

Het dubbelspel, de mogelijke sleutelwedstrijd voor deze tweeluik. De eerste twee games gaan gelijk op alleen in de derde en vierde game heeft Scylla een klein gaatje wat ze niet meer afstaan en zetten hun team weer op gelijke hoogte.

Langzamerhand wordt het ook steeds drukker en drukker in de zaal en op een gegeven moment zijn er toch zo ca 50 mensen in de zaal die afgekomen zijn op spektakel en dat krijgen ze ook te zien. Na zo 3 uur spelen is de wedstrijd nog niet afgelopen, maar staat Scylla op een 4 – 2 voorsprong, we hebben nog een kans Angelique zet haar team weer terug in de race door er 3 – 4 van te maken. Maar hierna slaat Scylla in de 8e wedstrijd toe. In de vijfde game wordt het 11 – 9 voor Scylla en zijn ze door naar de finale.

Wij hebben in de halve finales zowel bij Scylla uit als bij ons thuis in de wedstrijd gespeeld waarbij we Ids, Tiis, Robbert en Michiel ( Scylla ) met sportief spel het zo moeilijk mogelijk gemaakt. Maar zij zijn terecht net nog iets beter dan wij over deze twee wedstrijden. En dankzij alle spelers hebben de toeschouwers kunnen genieten van zeer goed tafeltennis. Want daarvoor heb je twee teams nodig met spelers die dit ook kunnen.

Als een sportieve verliezer wensen wij Scylla veel succes in de finale.

Maar het is nog niet voorbij, want volgende week gaat het team weer volle bak er tegen aan als we om de 3e plaats spelen.

Ronald