Ranglijsttoernooien Berkel

Op zaterdag waren een aantal C en D spelers naar Berkel en Rodenrijs voor het ranglijst toernooi. Wie ging er vandaag voor een hogere licentie ?
De King was ook in de zaal. Alleen kon Sander niet voorkomen dat hij in de troostronde belandde. Na de eerste troostronde klonk dan ook iets heel ouds door het gebouw heen: The King has left the Building. We gingen zover in de tijd terug, dat we dachten dat Elvis had opgetreden. De andere spelers kwamen allemaal in de hoofdronde, en op zich dus een mooi resultaat, alleen werd het langzaam een afvalronde waarbij we in elke ronde een speler verloren. Zo wisten Pieter en Sinan de eerste ronde niet te overleven, voor Pepijn was de kwartfinale het eindstation. En de halve finale hadden we nog Wouter en Dylan, en beiden wisten zich te plaatsen voor de finale. Alleen jammer dat ze in dezelfde klasse speelden, dus ze stonden tegenover elkaar. Op de tribune zaten de supporters van zowel Wouter als Dylan naast elkaar. Als dat maar goed zou gaan tijdens de wedstrijd en er geen rellen zouden ontstaan. Maar de supporters bleken te kunnen genieten van een spannende mooie finale. Waarbij ze alle twee het beste tafeltennis lieten zien dat ze in huis hadden. Dylan bleek vandaag niet te kloppen, want wat Wouter ook probeerde, hij nam zelfs een time out, dit kon Dylan niet van zijn stuk brengen en hij won zodoende ook de finale in 5 games. Waarbij we echt hebben genoten van de goede rallys over en weer. Door dit resultaat heeft Dylan weer een stap gemaakt en is hij nu in het bezit van een C licentie.

Op zondag gingen we weer naar Berkel en Rodenrijs, maar nu met de A spelers. Zij gingen vandaag voor het eerst de strijd met elkaar aan. In goede ruime centre courts kon iedereen dus lekker spelen.

Romy die liet weer af en toe zien dat ze een gevaarlijke outsider is, alleen kan ze het nog niet elke wedstrijd laten zien.
Dobrila begon goed met 4 uit 4 na de pauze stonden de nummers 1 en 2 van Nederland tegen over haar. Ze kan mee, maar komt nog net te kort
Sjoerd begint eindelijk tafeltennis een beetje te snappen. En zodoende is hij ook een kleine outsider en gevaarlijk en lastig voor iedereen. Sjoerd speelde zelfs tegen de nummers 40 en 69 van Europa. En hoewel die aardig wat gewend zijn, vonden ze Sjoerd zeer lastig.
Arjan begon goed aan zijn toernooi en ook in zijn belangrijkste wedstrijd van de dag liet hij toch zien wat hij kan, alleen op een gegeven moment zakte zijn hoge niveau in en kwam hij uiteindelijk wat lager terecht dan we hadden verwacht.
Nolan ging goed van start, en stond op een gegeven moment in een soort halve finale, waarbij ook kansen lagen voor het bereiken van de finale. Maar op een aantal punten ging het net niet goed, en dit kostte Nolan een mooie eindklassering.
Collin die moest er vandaag hard voor werken, want het ging niet allemaal vanzelf. Maar hij stond er op de juiste momenten net wel, en haalde hierdoor ook de finale. En daar kwam hij een tegenstander tegen die hij een dag er voor ook in de competitie tegen was gekomen. Dus zou er een kleine overschatting in zitten of liet Collin toch zien waarom hij ook gisteren won? In de eerste twee games was dat nog niet echt duidelijk. Maar in de derde game liet hij met zeer goede en harde openingen zijn tegenstander elke keer de bal halen. Waardoor Collin na een dag hard werken het A toernooi van Berkel en Rodenrijs terecht won.

De resultaten.
Romy 12e
Dobrila 3e
Sjoerd 8e
Arjan 6e
Nolan 4e
Collin 1e
( Angelique 1e ) zij traint regelmatig mee bij ons.

Dus gezien de resultaten dit weekend mogen we tevreden zijn, alleen betekent dat niet dat jullie lekker rustig aan mogen doen op de training. Dus vanaf morgen weer lekker hard trainen.

Ronald