Ranglijsttoernooi in Heel

Op zondag gingen we met 8 spelers naar Heel en Wessem voor het ranglijst C toernooi. In de ochtend waren er poules en iedereen deed zijn/haar best. Maar er kwamen maar twee spelers in de hoofdronde. Dit waren Chantal en Thomas.

Wat opviel bij de wedstrijd van Chantal is dat haar tegenstander wel een hele fanatieke coach had. Want bij bijna elk punt werd er geklapt en stiekem ook nog wat tips gegeven. Maar Chantal liet zich niet kennen en sleepte er een vijfde game uit. En toen bleek die fanatieke coach de spelregels niet te kennen. Want zijn tip was: pak je handdoek op 5 – 3. En nu weet iedereen dat 5+3= 8 en dan mag je toch zeker je handoek niet pakken, dit mag om de 6 punten. Toen Ronald er wat over zei, werd er gezegd dat het bij de D welpen wel mag, Tip aan die coach: als je fanatiek bent, leer dan de regels. Want Chantal ook al had je net aan verloren, van ons heb je gewonnen. Want je liet je niet gek maken Heel goed Chantal!

De overige spelers speelden allemaal wel goed. Zo kwamen Thomas, Karel, Pieter, Charlie, Mayzar, Brian en Jeremie allemaal in de tweede ronde of verder. Maar net niet ver genoeg voor een beker. Dus gingen we na een lange tijd bij een toernooi weg zonder een prijs. Maar wel met tevreden coaches gezien het spel van onze spelers.

Ronald