Overzicht competitie 7 april

Speelronde 8

Op paaszaterdag werd de 8e speelronde gespeeld. We moesten hier en daar flink puzzelen om de team compleet op de been te krijgen. En omdat er een tegenstander was die vroeg om de wedstrijd te verzetten, lukte het ook nog allemaal. Ook bij de tegenstanders bleken sommige spelers ook liever paaseieren te zoeken dan af en toe een balletje te slaan.

De thuiswedstrijden
In de ochtend was er helaas maar 1 wedstrijd. Maar dat maakte voor Anne-Trude, Danny en Jordy niks uit. Want de tegenstander werd soms moe van het zoeken naar het balletje wat weer achter ze werd geslagen als ons team weer een punt maakte.

In de middag stonden er twee krakers op het programma. Bij het eerste team was Kluis op bezoek, en dat is de nummer 1 uit de competitie. En ons team staat op de tweede plaats. Bij het tweede team bleek dit bij aanvang wel mee te vallen om echt te spreken van een kraker. Maar toen kwamen daar opeens twee mensen binnen, die samen vroeger door Europa trokken als speler en coach En ook daar tot de top behoorden. Ja dan mag je toch wel spreken dat ook dit een topwedstrijd was en dit bleek ook het geval. Waarbij team 2 nog met super invaller Charlie speelde en hij heel dicht bij een stunt zat. En Collin vandaag heeft laten zien dat hij kan genieten van echte topwedstrijden. Want hij won ze vandaag alle drie, en Marius zorgde voor een mooi slotstuk en zo bleef het spannend tot het laatste moment.

De uitwedstrijden
Van team 3 is er een verslag gemaakt, wat verderop te lezen is. Team 4 en team 6 gingen vandaag naar Katwijk. En dan weet je dat je tegen Rijnsoever mag. Maar ook dat je het niet makkelijk hebt om daar met winst er van door te gaan. Over team 4 kunnen we heel kort zijn na het behalen van het kampioenschap vorige week. Het enige wat we er over schrijven is dat ze ook een invaller hadden meegenomen. En niet zomaar een invaller, nee het talentje Pepijn mocht mee. En het tweede de dat we vertellen is dat het dezelfde uitslag had als de vorige keer bij ons. Dus wil je nog een keer lezen hoe dat toen ging, lees dan de site wat langer en zoek naar het verhaal.

Team 6 doet nog volop mee om het kampioenschap. Alleen is het nog even afwachten als ze kampioen worden, wanneer ze dat worden. Want de laatste ronde staat gepland op 21 april. En dan zal je toch denken dan weet je toch wel of ze kampioen zijn. Nee, want team 6 loopt nog steeds een wedstrijd achter. We hadden al een voorstel gedaan om die wedstrijd in te halen. Maar omdat de tegenstander dan weer niet kan, wordt deze wedstrijd alsnog ingehaald, als team 6 kampioen kan worden. Maar wanneer dat is blijft voorlopig onbekend. Dus kan het zo maar zijn dat team 6 pas straks in mei kampioen is. En dat ze nog steeds mee doen bleek wel weer uit de uitslag, want Andy, Matthew en Omar hebben gezocht naar de verstopte punten. En vonden ze alle zeven.

De uitslagen
team 1 – kluis……………5 – 5
team 2 – ttvn…………….5 – 5
avanti – team 3………….2 – 8
rijnsoever – team 4…….1 – 9
team 5 wedstrijd………..verzet
rijnsoever – team 6……..0 – 7
team 7 – attc………………6 – 1

De senioren kwamen ook voor een gedeelte in actie
Heren 1 en Heren 2 speelden niet
Heren 3 en Heren 4 kwamen wel in actie in uitwedstrijden

De uitslagen
Pingwins – Heren 3…………..5 – 5
NN Rotterdam – Heren 4…..3 – 7

Ronald