Overzicht competitie 21 april (tiende ronde)

Deze week werd de laatste ronde van de voorjaarscompetitie. En we hadden nog een aantal teams die kampioen konden worden, is ze het gelukt of glipte het kampioenschap door de vingers?

De Senioren
Maandagavond werd er al een flinke strijd geleverd, door alle teams. Team 3 stond het minste onder druk en dat was ook wel te zien aan de uitslag, ze haalden weer eens lekker veel punten binnen. Team 4, dat nog mee deed om de titel, moest in de laatste ronde toch afhaken. Dit gebeurde pas toen Hans een verkeerde beweging maakte en hierdoor kon de kopman van het vierde niet meer alles geven wat hij had. Team 2 dat ook voor het kampioenschap speelde, tegen de directe concurent bleek na hard werken het net niet te halen. Want toen de laatste wedstrijd pas om 0.00 uur begon, bleek Xerxes al de titel binnen te hebben. Team 1 kwam vrijdag in actie en ook hier moest het team vol aan de bak. Want het werd een spannende wedstrijd. Na een 5 – 2 voorsprong hadden ze nog 2 punten nodig voor het kampioenschap. Dus alles was nog mogelijk het werd zelf 6 – 3. Dus de laatste wedstrijd bepaalde of wij of Scyedam er met de titel van door ging. En hoe spannend kan je het dan nog maken, als je het ook nog 2 – 2 in game’s laat worden. Dus 1 game tot de 11 voor de titel. Micha lukte het niet om als eerste bij de 10 te komen. Maar ja zolang de wedstrijd niet gespeeld is. Heb je dus nog een kans. Het lukte Micha om steeds dichterbij te komen. Maar toen kwam die ene rally. Er werd spin over spin gespeeld. De bal komt tegen het net aan, valt hij er over of niet. De bal zelf twijfelt nog. Maar besluit terug te vallen op de tafel van Micha. Dus ….

De jeugd

De uitwedstrijden.
Er gingen drie teams op pad, om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten. Waarbij team 7 het meest in het nieuws kwam. Want zij gingen naar VVV. Maar bij VVV waren ze niet zo blij toen team 7 binnen kwam, of eigenlijk toen alleen Anne Trude binnen kwam en aangaf even te wachten op haar teamgenoten. Tot zover nog niks aan de hand, de teamgenoten komen binnen, en gaan het formulier invullen om te spelen. En toen gebeurde het, de coach van VVV ( een scheidsrechter ) die toch de regels moet weten, bleek van slag te zijn. Want Anne Trude haar teamgenoten waren Matthew en Omar dus twee invallers uit team 6. De coach van VVV ging gelijk op internet zoeken, om te bekijken of dit wel allemaal mocht. Hij bleek dus niet goed op de hoogte van de regels. Want het mocht, alleen was deze coach bang dat zijn team daardoor geen kampioen kon worden, want we hadden wel twee topinvallers gestuurd. Hij was zo van slag dat hij er een grijze baard van kreeg.

De thuiswedstrijden
Ook hier kwamen Matthew en Omar in actie, samen met Andy stonden ze tegen de treffers. En als ze zouden winnen dan had het team nog een kans op het kampioenschap. En met deze omstandigheden heb je natuurlijk hulp nodig. En die waren er ook want wat was het druk bij team 6. Er waren een hoop toeschouwers om te bekijken wie er van de twee teams won. Doordat team 6 won, moet er nog een wedstrijd gespeeld worden en is de competitie nog niet voorbij.

Team 4 deed wat ze het hele seizoen al doen winnen, alleen ging het deze keer wel iets moeilijker dan normaal. Al was dat aan de uitslag niet te zien.

Team 3 dat vandaag met een invaller speelde, dat was niet omdat het team niet compleet was. Maar om eens te bekijken wat onze super invaller nu eigenlijk kan. Chantal en Pieter kregen vandaag hulp van de super invaller. In de eerste wedstrijd moest deze super invaller nog even op gang komen, maar zijn tweede keer achter de tafel op 1e klasse niveau was meteen raak. En ook in zijn derde wedstrijd had hij gewoon kansen om ook deze partij binnen te halen. We houden het er op dat hij nog niet zoveel ervaring heeft. Maar dat komt nog wel. Chantal en Pieter pakten de rest van de punten en konden dus samen met deze super invaller de winst pakken. Nu willen jullie wel weten wie deze superinvaller is ! Hij won er vorige keer gewoon 3 in team 4 en staat bijna 70% pupillen A. Jaja onze super invaller was natuurlijk Pepijn !

De uitslagen
Senioren
scydam – team 1…….4 – 6
team 2 xerxes………..3 – 7
team 3 -siok…………..8 – 2
team 4 – siok………….2 – 8

Jeugd
bit.nl – team 1……………..6 – 4
adam 78 – team 2……….9 – 1
team 3 – phoenix…………6 – 4
team 4 salamanders…..8 – 2
team 5 was al klaar
team 6 – de treffers…….4 – 3
vvv – team 7………………7 – 0

Wil je de stand bekijken ? kijk dan op de site van de nttb ( landelijke teams ) nttb-west ( afdelingsteams )

Ronald