Opstaptoernooi Avanti

Op zondag 19 november was er voor de jeugd het opstaptoernooi. Voor sommige spelers was dit hun eerste toernooiervaring en voor een aantal anderen was het deelnemen aan een toernooi al iets meer bekend. Een paar spelers hadden al wat ervaring met toernooien. Wie gingen er allemaal naar Avanti toe om te laten zien wat ze kunnen? Schrik niet.maar liefst 11 spelers van Steeds Hoger/TSB. Hun namen: Tessel, Brian, Rohwinder, Arjan, Jeremy, Benjamin, Roelof, Lex, Ho Tang, Bjorn en Mayzir.

Aan het toernooi deden uit de hele regio maar 44 spelers van 10 verschillende clubs mee, dus met 11 spelers was Steeds Hoger/TSB een echte “hofleverancier”. De afdeling was in ieder geval erg blij dat wij weer met zo’n groot aantal spelers onze opwachting maakten. In de ochtend werden er voorronde’s gespeeld. Dit was een poule van 6 en elke keer een game tot de 21 punten. Hierin moest je laten zien wat je kon om dan in de middag op sterkte te kunnen worden ingedeeld. Het toernooi begon dan ook eigenlijk pas in de middag. De ochtendronde laten we daarom maar voor wat het is en doen slechts verslag van de middag.

Op tafel 9 kwam Ho Tang aan de beurt en denk dat de bond door heeft dat het een groot talent is. In deze poule werd een best of 7 gespeeld (kon Ho Tang gelijk wennen aan de internationale regels!). Uiteindelijk behaalde Ho Tang een fraaie vierde plaats.

Op tafel ernaast waren er twee van ons in een poule geplaatst. Dit waren Bjorn (die gelijk zijn nieuwe batje uitprobeerde deze dag) en Lex. Je ziet dat ze hard vooruitgaan op de training en er zeker aan komen. Helaas net geen goud of zilver maar alle twee toch mooi een bronzen plak!!!

Op tafel 7 daar stond Tessel. Ze liet zien dat ze al goed kan spinnen, maar ze wordt nog beetje te snel boos op zichzelf wat haar spel niet ten goede komt. Op tafel 6 was Rohwinder aan de beurt en ja wat moeten we hier over schrijven. Hij laat zien, dat hij het spel door heeft en volgende toernooi ook bovenaan mee zal gaan doen.

Op tafel 5 was Mayzir actief.. De trainingsarbeid onder leiding van Micha begint zijn vruchten af te werpen.. Ga zeker zo door!

Op tafel 4 speelde een groot talent; zijn naam is Benjamin. Gezien zijn inzet, plezier en supersnelle ontwikkeling gaat hij naar verwachting de ranglijst bij de welpen bestormen. Zoals het nu gaat, moet het mogelijk zijn om over een jaar de volgende welp met A-licentie te kunnen verwelkomen. Maar ook op tafel 3 deed een speler de naam van onze vereniging het publiek versteld staan. Arjan speelde een partij van bijna een uur. Vijf games met rally’s van wel soms 30 slagen. Het is maar goed, dat we tot 11 punten spelen, want als we tot 21 punten waren gegaan dan was hij nu nog bezig.

Op tafel 2 stond Brian te ballen. Hij moet af en toe naar de senioren hebben gekeken en de slagen van Chris van Amerongen hebben overgenomen. De zijspinbal van Brian is namelijk een perfect wapen tegen iedere tegenstander.

Op tafel 1 ja daar hadden we ook iemand spelen. Zijn resultaat is wat minder belangrijk, want dit was de poule van de sterksten. Voor dit hoge niveau kwam Jeremy gewoon nog iets tekort, maar bij sommige rally’s liet hij zien wat we in de toekomst van hem kunnen verwachten.

Oh ja..na dit toernooi staat de bekerteller op 98!!! Het leek schier onmogelijk toen Ronald aan begin van seizoen zei; “ik wil 100 bekers dit jaar”. Er komen nog best een aantal toernooien.dus die 100 prijzen gaan we gewoon vet overschrijden Ronald