Open Zwijndrechtse: Steeds Hoger/TSB onaantastbaar in de kampioenspoule

Op zaterdag gingen een aantal jeugdspelers naar Shot’65 in Zwijndrecht om de Open Zwijndrechtse te spelen. De indeling van het toernooi vond plaats in verschillende poules, gebaseerd op klasses (van Pup C, klasses 5, 4, 3 etc. t/m de (landelijke) Kampioenspoule). Het was een druk bezet toernooi, met een aantal A-spelers, heeeeeeelveel Shot 65 spelers en natuurlijk Steeds Hoger/TSB naast alle bekende verenigingen.

Hoe deden wij het dan?

Pieter was (op het laatste moment) nog ingedeeld en wel in klasse 4. Hier haalde hij na een vierkamp in de ochtend als 2e in de eindstand de hoofdronde. Hierin versloeg hij met 3-0 en met heel geconcentreerd spel een heel lang (en ouder) meisje. Vervolgens stond hij in de halve finale tegen Wouter Konings van AAdrink/FVT en verloor hier (ondanks prachtige wonderballen op uiterste hoekjes etc.) met 0-3.

Collin was ingedeeld in klasse 3 en ging als 1e door naar de hoofronde om er hier direct weer uit te vliegen na een verlies van 0-3 tegen Mike Plaisier van Overschie. Het was wel steeds op het randje met een aantal keer 11-13 en Collin die zich steeds terugvocht.

Sanin speelde in de Pup C poule en haalde als 2e de hoofdronde en speelde daar t/m de laatste 16.

Mazyar kwam ook in de hoofronde en kwam hier Edwin ten Hoope tegen van Alexandria. Hij stond snel met 0-1 achter, maar na zijn spel iets te hebben aangepast (iets meer op de backhand spelen van Ten Hoope, minder persoonlijke foutjes maken en wat meer tempowisselingen) ging het veel beter. Helaas verloor hij uiteindelijk toch met 1-3.

Marijn was in de één na hoogste poule ingedeeld en wist uiteindelijk de kleine finale te winnen en kon met een beker naar huis.

Joel, Stephan en Twan speelden in de hoogste poule (de ‘kampioenspoule’). Gedurende de ochtend en middag lieten ze alledrie vaak heel fraai spel zien, waarbij Joel, ondanks het goede spel, het onderspit moest delven. Aan het einde van een lange dag (met veel wachten) resulteerde dat in een finale tussen Stephan en Twan, waarbij Twan met soms snoeiharde ballen Stephan met 3-0 versloeg.

Ed