Open Catalunya

Afgelopen weekend deed een selectie van Steeds hoger / TSB mee aan de Catalunya Open. De selectie bestond uit een pupillen en een kadetten team. Het toernooi begon met een team toernooi, bij de pupillen wist het team dat bestond uit Lidia Ricco, Collin Jager en Nolan Schultz een mooie 3e plaats te behalen. De kadetten Angelique Gertenbach, Edwin ten Hoope en Arjan Huiden, konden na een minder goede start in de poule wedstrijden toch nog uiteindelijk een 5e plaats bemachtigen.

In het Enkel toernooi, waarbij de poules op zaterdag middag gespeeld werden, wist alleen Arjan zich niet voor de kwartfinale te plaatsen. De overige spelers stonden allemaal in de kwartfinale die pas op zondag werden gespeeld. Bij de jongens kadetten wist Edwin via een mooie overwining een halve finale te halen, maar in de halve finale was zijn tegenstander te sterk. En ook in de kleine finale voor een plek op het podium kwam hij net te kort. Nolan en Collin trokken het niveau van de dag er voor door, en haalde zo beide de halve finale. Nolan moest in de halve finale tegen Francisco Ruiz ( nummer 2 van Spanje ) Waarbij hij de dag er voor nog van hem won, bleek Nolan niet opnieuw in staat voor zo stunt. En moest hij ook in de kleine finale de tegenstander feliciteren. Collin won in de halve finale van Arnou Roca ( Catalonie ) en stond zo tegen over Francisco in de finale, waarbij er wel kansen waren, maar de kleine spanjaard wist alles terug te spelen, en won zo het toernooi.

Bij de meisjes pupillen haalde Lidia Ricco een mooie 3e plaats En dan de meisjes kadetten onze troef Angelique kon er tegen aan, want in een 7 kamp lag ze lang op koers voor de titel. Maar een kleine misstap tegen Marta Romero bleek niet veel tot gevolg te hebben. Want in haar laatste wedstrijd had ze nog kansen op toernooi winst. Maar dan zou ze wel van Sofia Zhang Xuan ( nummer 47 van Europa ) moeten winnen. In de eerste game leek het daar niet op. Na enige omzettingen in haar spel bleek ze in de tweede game wel kansen te hebben, maar door een paar foutjes verloor ze die nog met 11 – 9. In de derde game ging Angelique gewoon door, en maakte nu minder fouten en wist zo deze game te pakken. Maar hierna viel ze te veel terug in haar niveau en kon ze het niet meer redden Maar toch een mooie tweede plaats.

De resultaten
pupillen team 3e
kadetten team 5e
Angelique Gertenbach 2e
Lidia Ricco 3e
Collin Jager 2e
Nolan Schultz 4e
Edwin ten Hoope 4e
Arjan Huiden 12e

Ronald