Oefenwedstrijden tegen Smash en Kobelco

Op zaterdag 2 september waren er oefenwedstrijden bij Steeds Hoger/TSB. Voor senioren 1 was Smash uit Monster de tegenstander. In dit team spelen een paar oude bekenden, die voor even weer terugkeerden op hun oude nest. We speelden wel met een extra speler, want Manfred wilde graag de jeugd de kans geven en stond zijn plaats af aan Laurens. Nu kon hij laten zien wat hij kon op hoofdklassenivo en met twee partijen winst met vlag en wimpel geslaagd! Gezien de 6 – 4 winst moeten Jelle, Stephen en Manfred goed aan de slag kunnen in de hoofdklasse.

Voor de jeugd hadden we buitenlandse teams naar Rijswijk laten komen. Helemaal uit Borgerhout (Antwerpen) kwam AFP Kobelco met 18 man en vrouw naar ons toe. We hebben lekker gespeeld en er was ook een goed spelnivo op alle tafels te zien. Zo speelde ons eerste jongensteam (zie foto van Tino van Dam) tegen een mix van jeugd en senior, zodat ze ook gelijk kunnen leren als ze tegen senioren mogen spelen. De meisjes (Romy, Nanette en Gwen) speelden voor het eerst in deze samenstelling en het blijkt dat ze met elkaar zin hebben in de landelijke competitie. Voor Sjoerd, Marnix, Rick en Colin was het een bijzondere ervaring, want ze speelden ook tegen een mix van senioren en jeugd.

Rond 6 uur waren de laatste partijen zo’n beetje gespeeld en ja na een dag hard werken achter de tafel krijg je natuurlijk honger. Maar daar hadden we wat voor gevonden dankzij onze sponsor Carmil. Weliswaar iets later dan gepland (de vaste bezorger had helaas een dagje vrij!) kwam er een heerlijke Chinese maaltijd op tafel, waar 45 man en vrouw vol overgave mes en vork in hebben gezet. Nu volgende week nog een laatste test want dan spelen we nog twee toernooitjes; het klassetoernooi in Katwijk (zaterdag) en “De grote prijs van Stad Antwerpen” in BelgiĆ« (zondag) en dan moeten onze spelers langzamerhand klaar zijn voor de competitie. Ronald