Oefenwedstrijden bij Shot’65

Zaterdag 1 september: oefenwedstrijden bij Shot ‘65

Twee samengestelde teams van Steeds Hoger speelden zaterdag tegen andere landelijke teams als voorbereiding op het aankomende competitieseizoen.

Tim, Nolan en Wessel namen het op tegen teams uit de landelijk A pools. Charlie, Pieter en een gastspeler van een andere vereniging, Christian Voogd van Belcrum uit Breda speelden tegen landelijk C teams.

Alle tijd die de zaal beschikbaar was, werd er gespeeld: van 13.00 tot 18.00 uur. Voor Charlie en Pieter was dit een mooie gelegenheid om een idee te krijgen van het niveau in Landelijk C. Omdat het oefenwedstrijden waren, was de sfeer lekker ontspannen, alhoewel de meesten toch echt wel voor de winst gingen. Charlie, Pieter en Christian namen het op tegen teams van Drivers (Wim de Bruin, Daniel Kim en Max Romeijn), Belcrum (Esmee ….., Alice Vos en Lucas Vermeer en eigenlijk ook Christian) en Shot ’65 (Davina en Janine Snoep en Jeroen vd Dool). De landelijk C teams speelden een systeem waarin 5 wedstrijden werden gespeeld: iedere speler een individuele wedstrijd, een dubbel en voor de spelers die niet gedubbeld hadden een tweede individuele wedstrijd. Pieter begon tegen Wim Bruin en verloor net in vijfen met 9-11 in de laatste game. Jammer, maar het gaf toch veel vertrouwen dat hij niet volledig weggeslagen werd. Toen mocht Charlie het proberen tegen Max Romeijn, een jonge, snel bewegende speler. In de eerste game die net niet met winst werd afgesloten, wist Charlie nog wel goed zijn eigen spel te spelen en Max te ontregelen. Dat lukte daarna minder, Charlie begon een beetje tegen zichzelf te spelen en er werd verloren. Christian, een junior die al eerder landelijk C heeft gespeeld, won tegen Daniel Kim, maar ook alle andere individuele matches deze middag werden gewonnen. In de dubbel waar Charlie en Christian stonden tegenover Daniel en Wim, gaven ze goed partij (een prestatie voor een koppel dat nog nooit samen gespeeld heeft) en werd er verloren in vijfen. Toen mocht Pieter nog tegen Max. Max kennen we, Pieter verliest altijd met 3-0 en ruime cijfers van hem, maar kon het deze middag Max toch best moeilijk maken. Hij verloor met 3-1, waarbij het een haar had gescheeld of er was een vijfde game uitgesleept.

Tegen Belcrum won Christian van ploeggenoot Esmee, verloor Pieter van Alice en verloor Charlie van Lucas. Voor Pieter was Alice geen onbekende. In Hasselt speelde hij dit voorjaar nog een soort bonuswedstrijd tegen haar en nog een ander meisje van Belcrum. De dubbel daarna van Christian en Pieter tegen Alice en Lucas was heel spannend. In vijfen werd er gewonnen door Pieter en Christian! Daarna kwam ook voor Charlie de eerste winstpartij door winst op Esmee, ik meen zelfs met een mooie 3-0.

Tot slot werd er gespeeld tegen Shot ’65, een team dat onze heren ook in de competitie gaan tegenkomen. De tijd was bijna op, dus er werd alleen nog 3x ge-enkeld. Christian won van Davina (een lastige verdedigende speelster met noppen), Charlie won (!) zijn tweede partij tegen Lucas en Pieter verloor met 3-1 van Janine, het aanvallend spelende zusje van Davina.

Het was dus een hele goede middag, waarbij Charlie nu weet dat hij er dit keer in de competitie echt voor moet gaan werken en Pieter de sterren van de hemel speelde, zag dat hij er desondanks misschien niet veel gaat winnen, maar dus zeker niet van tafel geveegd wordt. De BBQ moesten we missen (arme Hans moest om 19.00 uur werken), maar een dankwoord aan Shot ’65 voor de organisatie is op zijn plaats. Helemaal top weer.

Ook onze waardering voor Christian, die zeer sympathiek en met een gulle lach het team met inzet van zijn ervaring coachte en stimuleerde.

Jolande