Nieuws uit Georgië, deel 1

Noot van de redactie “Chantal, Pieter, Sjoerd en Ronald zijn zaterdag samen naar Georgië gevlogen. Daar worden ze ontvangen door de Steeds Hoger/TSB trainster Lali, van oorsprong Georgische, haar man Frans en de Georgische tafeltennisclub “Topspin” in Tbilisi. Op het programma staan: trainingen, culturele uitstapjes en een toernooi met teams uit Nederland, Georgië en Armenië”.

De zondag

Nadat we zaterdagmiddag waren aangekomen, en kennis hadden gemaakt met de gastgezinnen, ging iedereen vanaf het vliegveld mee naar hun gastgezin. Op zondag begon het programma dan echt. Even voor 10.00 uur werd er voor de eerste keer getraind. De training ging best wel goed, en je merkte ook dat zij nu veel beter zijn geworden in het Engels. Dus konden Chantal, Pieter en Sjoerd op een snelle en makkelijke manier met de andere spelers praten. Rond 12.00 was de training afgelopen. En gingen we naar Mtscheta waar we konden genieten van de vooruitgang in Georgie. Want het valt op dat Georgië bezig is met een snelle inhaalslag om dit mooie land te promoten.

Noot van de redactie: “Mtscheta is de oude hoofdstad van Georgië. Het is verder nog steeds de religieuze hoofdstad met de hoofdgebouwen van de Georgische orthodoxe en apostolische kerk. De historische gebouwen van Mtscheta vallen onder de Unesco werelderfgoed lijst.”

Na dit bezoek werd het natuurlijk tijd om ergens iets te gaan eten. En ook dit was weer zeer goed geregeld. En dan neem je dus dan ook ruim de tijd voor om lekker te lunchen. Want we hebben bijna 2 uur zitten lunchen. En dat onze spelers zich al helemaal thuis voelen zal te zien zijn op de eerste foto van de trip. Het zal moeilijk worden om ze volgende week zaterdag weer terug in het vliegtuig naar huis te krijgen.

Ronald