Nederlandse kampioenschappen NJK-A en NJK-B

Dit weekend stond ook in het teken van het NJK in Arnhem. Op zaterdag bij de NJK-B hadden we op papier drie outsiders om een plek in de halve finale. Maar onze outsiders bleken niet in staat om te stunten. Benjamin haalde nog de hoofdronde en moest daarna zijn meerdere erkennen. Wessel en Charlie belanden in het troosttoernooi, daar deden ze nog wat ze konden, alleen bleek het niet hun dag te zijn.

Op zondag waren we er weer met in totaal 8 A spelers, het hadden er 9 moeten zijn alleen Romy had zich afgemeld wegens prive redenen. Hoe ging het verloop van het toernooi?

Chantal was onze eerste afvaller, in het dubbelspel lagen wel kansen, maar die werden niet gepakt. In het enkel schrok Chantal af en toe van de stand, en durfde hier door niet meer echt te spelen. En zo gingen haar tegenstanders er toch met de winst er van door. Chantal heeft er toch nog een gewonnen.

Arjan, vandaag was het niet zijn dag, er werd wel af en toe zeer goed gespeeld, maar hij kwam in het enkel niet door zijn poule heen. In het dubbel kwam hij wel in de halve finale, maar daar stond hij tegenover Max en die had zijn dag wel vandaag.

Sjoerd was de derde speler die het toernooi verliet. In het dubbelspel had hij meer lol dan dat hij er stond om te winnen. In het enkelspel wist hij knap de laatste 16 te halen. En dat was gezien zijn indeling ook het hoogst haalbare, dus daar kan hij wel tevreden over zijn.

Nolan haalde in het enkelspel de laatste 8, en had in zijn laatste wedstrijd nog een matchpoint om de halve finale te halen. Maar ook zijn tegenstander bleef maar knokken en haalde zo toch nog de wedstrijd naar zich toe. In het dubbelspel stond Nolan wel in de finale, samen met Collin gingen ze goed van start in de finale. Maar ze konden de controle over de wedstrijd niet vast houden. En zodoende werd het een tweede plaats.

Dobrila deed ook wat ze kon, en liet zien dat ze terecht de nummer drie van Nederland is. Want ze speelde gewoon een halve finale, waarin nog wel wat kansen lagen. Maar kansen moet je pakken, want ook nu ging de tegenstander er vandoor met de wedstrijd. Maar in de finale van het dubbelspel, had Dobrila nog wat goed te maken, samen met Vicky deed ze dit ook en won met overtuiging de Nederlandse titel Meisjes Welpen A dubbel.

Nu leest u al wat mooie resultaten maar nog niet iedere speler is voorbij gekomen. Dus blijf rustig verder lezen.

Collin was in zijn eerste ronde nogal zenuwachtig maar hoe langer de dag duurde hoe beter hij zich ging voelen. Zoals je al had gelezen was hij samen met Nolan tweede geworden in het dubbelspel. Maar hoe ging het dan in het enkelspel? Ook daar haalde Collin de finale. En het plubiek kon van mooi tafeltennis genieten van twee 12 jarige spelers. Waarbij ze het plubiek van de banken kregen. Want er werd zelfs een rally gespeeld met een bijna onmogelijk punt. Alleen was dat punt wel voor de tegenstander. Die elke keer aan het einde van de game toesloeg. En zo moest Collin zijn vriend Roel toch weer feliciteren met de eerste plaats.

Max
Vandaag was het wel de dag van Max. In het dubbelspel wist hij samen met Eric iedereen te verslaan en zijn dus ook terecht winnaar. In het enkelspel liet Max gewoon elke partij zien wat hij kan. En als het eenmaal loopt dan zijn er maar weinig spelers die van Max kunnen winnen. Vandaag bleek alleen in de finale een tegenstander te staan die dat wel kon. Maar aan het einde van de dag was Max wel dik tevreden met zijn 2e plaats.

En dan de laatste Angelique.
Als favoriet is het natuurlijk niet altijd even makkelijk om deze rol waar te maken. Tot aan de finale in het enkelspel had ze totaal geen moeite gehad. In de finale leek het er ook op dat ze wel even haar felbegeerde titel ging ophalen. Maar daar dacht de tegenstander toch iets anders over. En zo werd het toch nog een wedstrijd, waarbij Angelique in de vijfde game liet zien dat er maar een speelster recht heeft op de NK titel en dat was natuurlijk Angelique In het dubbelspel was ze ook met haar partner favoriet voor de titel, en deze werd dus ook gewonnen. Al ging dit een stuk makkelijker dan haar enkel

Nu een overzicht van de resultaten.

Chantal enkel poule, dubbel 1e ronde
Arjan enkel poule, dubbel halve finale
Sjoerd enkel laatste 16, dubbel 1e ronde
Nolan enkel laatste 8, dubbel 2e
Dobrila enkel 3e , dubbel NEDERLANDS KAMPIOEN
Collin enkel 2e , dubbel 2e
Max enkel 2e , dubbel NERDERLANDS KAMPIOEN
Angelique ENKEL EN DUBBEL NEDERLANDS KAMPIOEN

Dus met 2 halve finale’s en 7 finale’s met in totaal 9 bekers mogen wij als STEEDS HOGER / TSB natuurlijk wel trots zijn op onze spelers En dit zijn mooie resultaten, waar wij als verenging samen met de spelers, trainers, coaches en natuurlijk de ouders samen hard aan gewerkt hebben.

Ronald