Nationale Jeugd Meerkampen 2012, De Finale

In het weekend van 2 en 3 juni stond er een zeer belangrijk toernooi op het programma, de finale van de meerkampen. Een toernooi dat in oktober begon met voorronden, kwam nu tot zijn hoogtepunt: De Finale.

Van ons wisten de volgende spelers zich te plaatsen: Romy, Dobrila, Sjoerd en Collin. Maar ook Arjan en onze nieuwste aanwinst waren er ook. Dus zijn we goed vertegenwoordigd. Hoe ging het met iedereen op de zaterdag? Romy liet iedereen bij de junioren schrikken. Want het maakte niet u tegen wie ze speelde, ze liet zien dat ze best wel kan spelen. Ze pakte tegen iedereen op zaterdag minimaal een game. Maar kwam niet tot een winstpartij. Dobrila bij de welpen, liet zien waarom zij in de finale stond. Ze stond weer lekker te knallen. Soms wat te vaak, wat ook weer fouten opleverde. Maar in de laatste wedstrijd op zaterdag wist ze er met de winst van door te gaan.

Sjoerd begon sterk met drie winstpartijen op rij. Maar in wedstrijd vier kwam hij iemand tegen die hij wel heel goed kent. Want zijn vaste dubbelpartner Lennart Slaats was nu op een ze tegenstander. En daar had Sjoerd toch af en toe moeite mee. Want hij gaf vaak zijn voorsprong weg en eigenlijk ook zijn partij. Daarna pakte hij de draad weer op en slot de dag af met een mooie winst partij tegen de nummer 3 van Nederland.

Collin bleek de speler waarvan iedereen wilde winnen. Want hij was toch wel een favoriet voor de titel. Af en toe lukte het tegenstanders om een game van hem te pikken. Maar verder liet Collin het toch niet komen. En zodoende bleef hij ongeslagen op zaterdag.

Maar omdat er ook op zondag gespeeld werd, en we zo 200 km van huis waren. Hadden we iets leuks geboekt. In Baarlo bleek een kasteel te staan waar we konden verblijven. En zodoende voelde iedereen zich opeens een prins of prinses. En hopelijk konden ze morgen het sprookje nog afmaken.

De zondag, de belangrijkste dag want hier kon je nog wat recht zetten of juist je toernooi verknallen. Romy ging weer verder waarmee ze zaterdag al bezig was. Gewoon het iedereen zo moeilijk mogelijk maken. Alleen bleef het daarbij want het is nog een verschil tussen iemand schrik aanjagen door het moeilijk te maken of te winnen. Maar Romy mag gezien haar spel wel tevreden terug kijken. Dobrila deed ook precies het zelfde als op de dag er voor. Gewoon lekker spelen. En ook vandaag lukte het om een wedstrijd te winnen. En voor haar eerste meerkampfinale met twee winstpartijen mag ze tevreden zijn.

Sjoerd had op zaterdag zijn dubbelpartner geholpen. En zoals je het al leest doe je een dubbel met ze tweeen. En hielp Lennart Sjoerd op het einde van de dag nog aan een mooie plek. Allen wilde Sjoerd deze mooie plek wel ? Want in zijn laatste wedstrijd vroegen we ons aan de kant af of Sjoerd wel wilde winnen. Hij won maar of hij dat nu zelf deed of ze tegenstander gewoon verloor dat zullen we nooit weten. Maar ook Sjoerd kan met ups en downs toch tevreden terug kijken op dit weekend.

Collin liet in zijn eerste drie wedstrijden van de dag zien dat hij op weg was naar de titel. Met nog twee wedstrijden te gaan leek het er ook op dat het hem ook ging lukken. Maar Tim Hageraats was met ze tegenhoud-spel Collin net te slim af, of wilde Collin gewoon net af en toe te veel. Door deze nederlaag waren er op eens nog 4 kanshebbers voor de titel. In de laatste wedstrijd van Collin stond de sterkste tegenstander tegenover hem. Dus het werd geen makkie. Maar vanaf het eerste punt liet hij zien, dat hij maar een ding wilde en dat was deze wedstrijd gewoon winnen. En hij wist de eerste game binnen te halen, ook de tweede game werd gewonnen door Collin. Hij was dus 11 punten verwijderd van de titel. In de derde game kwam hij op 1 – 0 voor dus nog maar 10 punten. En halverwege deze game liet hij nog eens zien waarom hij eigenlijk alleen maar recht had op de 1e plaats. Want met een keiharde backhand spin, de tegenstander viel bijna om zo hard was die bal. Was er opeens een gat en bleek de overwinning binnen te komen. En op 10 – 5 sloeg Collin het laatste punt binnen en werd hij terecht winnaar van de meerkampen bij de welpen.

Hoe waren de resultaten?
Romy 12e
Dobrila 10e
Nolan 7e
Sjoerd 4e
Arjan 3e
COLLIN 1e

Ronald