Nanette kwam, zag en overwon in team 3

Vandaag speelde team 3 thuis tegen Play Fair 1. Oude bekenden, want in de najaarscompetitie moesten we tegen hetzelfde team (5-5 en 6-4 gewonnen). Tevens hadden we vandaag een primeur: het team was compleet! We konden dus ons geheime wapen inzetten: Nanette (heeft de vorige competitie niet tegen ze gespeeld). Nanette was wel een beetje verdrietig, want haar rubbers op haar batje waren “dood” en hoe speelt dan zo’n “dood” batje?

Collin begon de wedstrijd tegen Ramon Brand en verloor deze, ondanks goed (maar nog niet scherp genoeg) spel met 0-3. Voor Mazyar zijn eerste wedstrijd tegen Sabine Brand gold hetzelfde: ook 0-3. Dat schoot wederom niet op. Nanette won haar eerste partij deze competitie gemakkelijk van Sylvia van der Hulst (de zwakste op papier) met 3-0.

De dubbel (Collin en Nanette) werd in vieren (8-11/11-7/14-12/11-7) gewonnen van Ramon en Sylvia. De stand is nu 2-2 (en we willen mininaal met 3 punten verschil winnen om boven Play Fair te komen).

De tweede speelronde begon met een 0-3 verlies van Mazyar tegen Ramon. De eerste twee games gingen met 3-11/3-11 verloren. In de derde game kreeg Mazyar vat op zijn spel (kort en laag inspelen zodat Ramon zijn sterke forehand werd uitgeschakeld), maar verloor nipt met 10-12. Collin won vrij simpel van Sylvia met 3-0. Nanette moest vervolgens tegen Sabine en dat werd een slijtageslag: vijfde game 12-10 voor Nanette.

De trein begon weer te lopen en stopte niet meer. Mazyar won heel gemakkelijk met 3-0 van Sylvia. Nanette won in vieren van Ramon met heel goed en scherp spel. Vervolgens bracht Collin de stand op 7-3 door in vijfen te winnen van Sabine met ook zijn scherpste spel.

Door deze uitslag stijgen we met stip naar plek drie en staan we 2 punten achter op de nummer 2 (Reflex (L) 1), waar we op 26 februari tegen moeten spelen.

O ja, zo’n “dood” batje speelt zo slecht nog niet.

Ed