Mayzar, Charlie en Sinan bij het Nijmegen C toernooi

Op zaterdag gingen de volgende C spelers naar Nijmegen om zich te meten met de overige C licentie spelers van Nederland. Mazyar, Charlie en Sinan. Voor de eerste zijn dit soort toernooien bekend terrein. Charlie en Sinan spelen ook wel veel toernooien, maar op een zo belangrijk toernooi komen ze niet zo vaak.In de ochtend werden er weer poule’s gespeeld. Sinan zat in een poule van vijf en doordat er op twee tafels gespeeld werd, moest hij al zijn wedstrijden achter elkaar spelen. In de poule wedstrijden liet hij regelmatig zien dat hij best mee kan met de beste C spelers. Alleen omdat hij af en toe verkeerde keuze’s maakte in de rally kon Sinan maar 1 partij winnen. Dus mocht hij in de middag verder in het troosttoernooi.

Charlie zat ook in een poule van vijf. En hij had wel kansen om naar de hoofdronde te gaan. Voor at hij begon aan zijn laatste wedstrijd had hij er 2 gewonnen. Dus bij winst zat hij in de hoofdronde, in het begin liep het goed. Maar halverwege de wedstrijd kreeg de tegenstander meer grip op Charlie. Die daardoor de controle over de wedstrijd kwijt raakte en zodoende zijn partij verloor. Dus ook Charlie ging in de middag verder in het troosttoernooi.

Mazyar de speler met de meeste ervaring. Kon in de poule geen gebruik maken van zijn voordeel. Want bij elke wedstrijd slipte de winst door zijn vingers heen. En bleef dus in zijn poule met lege handen staan, dus ook hij zat in de troostronde.

Het troostroernooi.
Sinan was als eerste aan de beurt, en hoewel hij de hele dag een goed niveau had. bleek ook in deze wedstrijd dat hij nog moeite heeft om het zich zelf makkelijk te maken. En kon de wedstrijd niet winnen.

Mazyar deed het op zich niet eens zo slecht, want zijn tegenstander gaf hem een compliment na afloop van de wedstrijd. Want die vond Mazyar ze fh spin wel heel goed. Maar alleen met een goede fh kan je de wedstrijd niet altijd winnen. Mazyar overkam dit.

Charlie deed als derde een poging om de eerste ronde te overleven. En in het troosttoernooi zou dit toch geen probleem mogen zijn. Dat dacht ik ook, want ik was toch op een C toernooi. En daar maken spelers wel eens sneller een fout dan op een A toernooi. Maar wat deed de tegenstander van Charlie dan op een C toernooi en nog wel in de troostronde ook? Want hij maakte geen fout. Wat Charlie ook probeerde, zijn tegenstander was gewoon te goed, en na afloop bleek dat hij ook het troosttoernooi had gewonnnen. Iets wat niet vreemd leek, voor iemand die zo goed stond te spelen.

Ronald