Luxemburg Open 2013

Foto’s zijn te vinden op: http://www.fltt.lu/galerie.html?ref=53.

Afgelopen deden we aan drie toernooien mee.
Wouter ging naar Aalsmeer voor het BC toernooi, Pepijn was bij Alexandria 66 aanwezig voor het pupillen – welpen toernooi, waar hij dit toernooi op zijn naam weet te schrijven. Kijk voor een verslag op de site van Alexandria 66 ( www.ttv-alexandria.nl ). En er waren 6 spelers en naar Luxemburg voor de Luxemburg Youth Open.

Hoe het ging op dit toernooi?
Op vrijdagochtend gingen we al onderweg met Angelique, Sanne, Dobrila, Sjoerd, Max en Nolan als spelers en Micha en Ronald als coach. Ook de ouders van Angelique waren naar Luxemburg gekomen om te kijken.

Rond 4 uur begon het toernooi met de eerste poule wedstrijden. Alle spelers moesten proberen bij de eerste 4 te komen om zodoende zich te plaatsen voor de laatste 16. Na drie ronde’s op vrijdag was alleen Max nog niet zeker van zijn plek bij de laatste 16, de rest had zich hiervoor al geplaatst. Op zaterdag waren er eerst nog twee ronde’s van de eerste poule. En het lukte Max niet om zich bij de eerste 16 te spelen. Dus speelde hij vanaf nu verder om plaats 17 t/m 24. Hoewel Max wel zeer goede wedstrijden speelde kwam hij niet verder dan plaats 19.

Voor Dobrila was het ook wel een spannend toernooi, want het was haar eerste internationale toernooi, en ook nog eens de eerste keer zonder ouders op reis. Maar dat maakte geen indruk op haar, want ik zat al klaar om haar vader te sms-en, want ze had in haar eerste wedstrijd op vrijdag al 3 match points. Maar kon er geen een pakken. Door een beetje geluk wist ze dat ze eigenlijk door was naar de beste 16 en daar mag ze best trots op zijn. Want ze heeft drie dagen zeer goed gespeeld. En over twee jaar komt Dobrila alleen naar Luxemburg voor het podium.

Sjoerd de speler met de meeste internationale ervaring van dit groepje, liet dit dus ook af en toe zien. Want zonder te veel moeite wist hij zich te plaatsen voor de laatste 16. Waarbij hij ook nog kansen had om hoger te komen, zelfs won hij bijna van een speler die straks op het EJK mee doet.

Nolan hij speelde goed en won met regelmaat zijn wedstrijdjes, maar het meeste leerde Nolan toch van zijn verliespartijen, want hij heeft zelf gemerkt waar aan hij nog moet gaan werken, en dat gaat hij vanaf nu ook doen op de training. Maar ook Nolan mag tevreden terug kijken op een zeer goed toernooi.

Sanne, onze gastspeelster moest op vrijdag nog even op gang komen, want ze vond haar eerste tegenstander wel heel hard slaan. Maar na wat hulp van onze hulp coach Ron Gertenbach, ging het opeens zeer goed met Sanne en bleef ze maar winnnen En haalde nog een mooie eindklassering, waarbij het opviel dat ze hoger kwam dan twee spelers van de NTTB.

Angelique, na vorige week in Denemarken gewonnen te hebben, ging ze met een goed gevoel naar Luxemburg. Maar ook andere Europeese topspeelsters en zelfs een Chinees meisje waren er ook, dus moest ze toch vol aan de bak. In haar eerste poule verloor ze nipt van een speelster uit Frankrijk in vijven, maar de overige spelers mochten allemaal kennis maken met de harde spinballen van Angelique. In haar tweede poule kwam ze het Chinese meisje tegen, en zo kon Angelique een keer kennis maken met hele snelle blok en tik ballen. Maar door haar tweede plaats in de ze poule zat ze toch weer in de halve finale. Daar stond weer oog in oog met haar Franse tegenstandster, en hoewel Angelique er hard voor werkte, ging het Franse meisje er met de eerste twee games vandoor. Maar door te blijven knokken stond het gewoon na 4 sets 2 – 2. Dus moest er weer een vijfde set er aan te pas komen om te bepalen wie de sterkste is. En bij een tussenstand van 6 – 6 is de partij nog steeds in evenwicht. Het einde van de wedstrijd komt steeds dichterbij, en voor de tweede keer dit toernooi lukt het Angelique niet om haar te verslaan. Dus moet ze even later nog om plaats drie en vier spelen. Dit weet ze met gemak te winnen. Even is ze teleurgesteld, maar ziet na afloop ook wel in dat de speelsters die 1e en 2e zijn geworden dit toernooi net iets beter waren. Maar op het volgende toernooi zal ze er weer staan.

Hoe ver kwam iedereen?
Dobrila 16e
Sanne 9e
Angelique 3e
Nolan 11e
Sjoerd 16e
Max 19e

Maar er liep nog iemand rond in Luxemburg die wel bekend voor kwam, op vrijdag moesten we toch even denken wie hij was, want we hadden hem wel vaker gezien, maar hoe heet hij ook al weer vroegen we ons af. Maar toen we hem zagen spelen wisten we wie het was: onze eigen Collin. Hij wist met af en toe zeer goed spel, en mooie rally’s een 8e plaats te behalen.

Ronald