Laatste puntjes op de i in Hasselt

Afgelopen zaterdag gingen weer een aantal spelers op pad om hun vorm te testen. In de heren D klasse bleek dat Collin en Arjan wel mee konden komen, maar tegen D0 spelers nog net te kort komen. Dus kwamen ze de poule niet door. Maar in de middag zouden ze nog mee doen in de klasse heren D4 – D6.

Stephan liet ondertussen in de heren B klasse zien dat hij hard vooruit gaat. Want hij kan steeds langer mee, met spelers die toch een behoorlijk niveau in huis hebben. Romy speelde in de dames B klasse en ook bij haar zag je weer dat ze vooruitgegaan was. In elke wedstrijd in haar poule speelde ze twee games echt heel goed. Nu is het voor haar tijd om die lijn door te trekken naar drie games heel goed spelen.

In de middag kwamen al deze spelers weer in actie voor hun tweede toernooi. In de Heren D4-D6 liet Arjan zien dat hij op dit niveau al thuis hoort want hij kwam door zijn poule en haalde zelfs de 3e ronde. Collin had wat meer moeite met zijn tegenstanders in zijn poule. Maar dit lag meer aan het feit dat de tafel ernaast de A heren stonden in te spelen. En Collin meer aandacht daarvoor had, dan voor de wedstrijden op zijn eigen tafel. Ondanks dat had hij toch nog wel kans om door te komen. Maar dat lukte net niet.

Romy speelde in de Dames B4/B6 mee en liet zoals in de ochtend weer twee goede games zien. Maar er wordt in een best of 5 gespeeld en zodoende liet ze haar tegenstander nog met de winst er van door gaan. En aan het einde van de dag bleek dat deze tegenstandster het toernooi won in deze klasse. Met andere woorden, als Romy op dit moment iets verder was met het vast kunnen houden van het goede niveau dan had ze dus een goed toernooi kunnen spelen.

In het toernooi Heren B4/B6 liet Stephan zien dat zijn resultaat van vorige week geen uitschieter was. Want ook nu haalde hij de kwartfinale. In de kwartfinale bleek zijn tegenstander gewoon te snel te spelen. Waardoor deze tegenstander op dit moment nog te sterk is voor hem.

En na een lange dag in Hasselt gingen we nog onderweg even naar de mac voor iets te eten. En was het net zondag voordat ik thuis was.

Ronald