Junioren team 3

Competitie team 3 op 7 april ‘12

Vandaag speelden Nanette, Mazyar en Pieter tegen een ‘gehavend’ team van Avanti. Van het eigenlijke team was vandaag alleen Damien aanwezig, maar daarmee wel de op papier sterktste speler, want hij is in deze pool koploper op de lijst met persoonlijke percentages en zijn enige verloren wedstrijd in deze competitieronde tot heden was er een tegen Nanette. Tweede en enige andere speler was Jan, die even geen competitie speelt omdat hij een tijdje terug door een hersenschudding is uitgevallen. Lisenka was op vakantie en Feitse was weliswaar gekomen om zijn team aan te moedigen en te tellen, maar kon zelf niet spelen in verband met een gebroken teen. Er werd dus gestart met 3 punten voorsprong voor ons team.

Maar eerst even terug naar de start van de dag.

Om 9.00 uur zouden wij – Jolande en Pieter – Nanette oppikken bij station Rijswijk en om 9.15 uur Mazyar in Leidschenveen. Wat ons de afgelopen jaren nog nooit is gebeurd, gebeurde vandaag: wij werden om 8.45 uur wakker. Toen we met gierende banden om 9.05 uur bij Rijswijk station aankwamen, zat Nanette rustig op een bankje te roken. Enfin, toch keurig op tijd toerden we langs binnenwegen richting Hazerswoude.

De eerste wedstrijd speelde Pieter tegen Damien. Het werd een leerzame ervaring voor Pieter. Hij speelde de sterren van de hemel, kwam in de vijfde game 10 – 7 voor en verloor toch met 10 -12. Wachten op de fout van de ander en stoppen met zelf spelen, werkte dus niet tegen Damien. Nanette won vervolgens makkelijk van Jan, van wie gezegd moeten worden dat hij naarmate de dag vorderde steeds beter ging spelen.

Maar toen kwam ‘the man of the match’, ja zeker, Mazyar tegen Damien in actie. Gekmakend geschuif wisselde hij af met aanvallend spel, loeiharde slagen en goedgeplaatste ballen. Hij won met 3-1.

Nanette en Mazyar wonnen de dubbel ook met 3-1. Damien en Jan waren logischerwijze niet op elkaar ingespeeld en liepen elkaar, mede doordat Jan linkshandig is, flink in de weg.

Pieter won van Jan met 3-0. Jammer dat Nanette even een dipje had toen zij tegen Damien speelde. Ze verloor met 3-0. De rubbers werden daarna pardoes van haar batje gescheurd, want die waren ernstig overleden volgens Nanette. De laatste wedstrijd won Mazyar met 3-0 tegen Jan. Met 8-2 op de teller (waarvan dus 3 cadeautjes) en ondanks een bezoekje aan de plaatselijke C1000 op de terugweg en verdwalen in Zoetermeer, kwamen we zeer op tijd weer thuis aan. Nog één wedstrijd te gaan over twee weken en dan zit ook deze competieronde er alweer op ……………

Jolande