Jeugdteam 1 derde van Nederland!

Afgelopen zaterdag stond dan eindelijk de laatste competitie wedstrijd op het programma En niet zomaar een, het was opzich nog wel een van de belangrijkste wedstrijden van het seizoen. Want ons eerste jeugd team speelde voor de 3e plaats van Nederland.

Maar eerst even iets anders voor dat we het over deze wedstrijd hebben. Er was sprake van een misverstand, want zowel Avanti als ook Steeds hoger / tsb waren in de veronderstelling dat deze wedstrijd in Leiden werd gespeeld. Dit kwam door een mailtje van de competitieleider een paar weken terug met de vraag of we op 20 april of 4 mei wilde spelen tegelijk met de eerste wedstrijd van de finale. Dus stonden wij al rond 12.00 uur bij Scylla binnen, toen ons verteld werd dat we in Schiedam moesten spelen. Ook Avanti was eerst naar Leiden gegaan om daarna naar Schiedam te gaan. Maar of ze er bij Scyedam ook van af wisten blijft voor ons ook een vraag. Want toen we een kwartier van te voren aankwamen, moesten de stoelen nog van de tafels gehaald worden, en er was totaal nog geen centre court. De wedstrijd werd gespeeld met een normale bal, want er bleek geen goedgekeurde wedstrijdbal beschikbaar te zijn.

Maar dan eindelijk iets over de wedstrijd, en daarvoor waren we toch naar Schiedam gegaan. Alle twee de teams hadden nog wat supporters meegenomen, en zo ontstond er toch nog iets van een leuke wedstrijd. In de eerste wedstrijden ging het nog gelijk op, zo stonden we na het dubbel op 3 – 1 voorsprong maar dit had ook zomaar andersom kunnen zijn. Toen we na een 5 – 3 voorsprong wisten dat de sterkste speler van de dag ( Stephan Sparreboom, Avanti ) al klaar was met spelen, werd voor ons al duidelijk dat we bijna zeker waren van de 3e plaats. Want bij ons moesten op dat moment Angelique en Max nog hun wedstrijden spelen Het was daarom aan Angelique om het zesde punt binnen te slaan, en na 3 games was dat nog niet zover want ze stond op een 2 – 1 voorsprong In de vierde game kwam Angelique op gang en sloeg er lekker op los en haalde punt voor punt binnen. Dus ook het punt dat ons de 3e plaats van Nederland op zou leveren werd door haar binnengehaald.

Na afloop van de wedstrijd moesten we weer naar boven komen voor de prijs uitreiking. De prijzen werden uitgereikt door de topsportman a.i. van de afdeling West de heer Nijdam. Hij reikte vier medailles voor het team uit.

Wij zijn trots op wat Micha als coach met zijn team heeft gedaan. Daarom willen wij Micha, Angelique, Max, Nolan, Arjan en super invaller Collin bedanken voor een mooi seizoen.

Want zowel de coach als een aantal spelers hebben toegezegd om door te gaan, dus volgend jaar gaan we er gewoon weer voor.

Ronald