Jeugd toernooi Alexandria levert beker op voor Pieter

Vandaag speelden we met 8 spelers op het Alexandria toernooi. Het hadden er 9 moeten zijn, maar Ike was ziek. Er werd gespeeld in poules op licentie, dus hadden een aantal spelers wel een kans op een mooie prijs. Mazyar en Brian hadden niet alle geluk mee vandaag en kwamen net niet bij de eerste twee in hun poule. Ook voor Rawish zat het vandaag niet mee, want in een poule waar je ook met Charlie en Thomas samen zit, ja dan heb je het wel heel zwaar. Bij de welpen poule hadden we ook een troef en dat was dit keer Pieter. Hij speelde rustig en soms heel goed. Dit was uiteindelijk zo goed dat hij na afloop bij de prijsuitreiking mocht komen. Voor welke plaats …. dat lees je zo wel.

Bij de jongens pupillen D liet Karel wel zien dat hij er bij hoort, maar tegen spelers van Overschie heeft hij het wel moeilijk want in de poule en in de halve finale verloor hij van een speler die van Overschie was. Bij de jongens junioren was Jeremie meegegaan en op zich speelde hij wel slim en goed. Maar vandaag ging het toernooi in een best of 3 vorm en dat betekent dat je na 2 games al klaar bent, en ja Jeremie komt af en toe langzaam op gang. En verloor hij in de halve finale niet van de tegenstander maar van het systeem.

Wie gingen wel met prijzen naar huis toe. Bij de jongens pupillen C viel Thomas weer eens in de prijzen. Hij ging naar huis toe met een mooie tweede plek.

En dan Pieter. We wisten dat hij tweede was geworden, maar door een schrijffout zou hij eerste zijn geweest in de poule. Maar ook Overschie wist dat dit niet klopte en we zijn samen naar de toernooileiding gegaan op alles goed te krijgen. Dus Pieter kreeg toch de beker waar hij gewoon recht op had. En dat was gewoon een tweede plaats.

Het enige wat jammer was aan dit toernooi is dat we de indruk kregen door het best of 3 systeem, dat ze snel met het toernooi klaar wilden zijn. Want om 14.15 uur waren de finales al klaar. Terwijl het toernooi toch druk bezet was.

Ronald