Jeugd Ranglijst toernooi Hoorn 2013

Op zaterdag gingen de spelers zonder licentie naar Hoorn, om de strijd met de tegenstander aan te gaan. Om zodoende toch een B licentie te halen. In de 1e ronde (poule wedstrijden, zeskampen) bleven Sander en Sinan achter. Hoewel ze nog niet eens onaardig speelden lukte het niet om bij de eerste twee te komen. Wouter, Dylan en Charlie lukte dit wel. Waarbij Wouter in het vervolg van het toernooi k.o.systeem in de eerste ronde een lastige speler tegenkwam. Hierdoor bleek deze ronde ook het einde van het toernooi van Wouter te zijn. Charlie en Dylan hadden geen moeite met de eerste en tweede ronde. Maar werden toch wel een beetje moe van zoveel partijen spelen. In de halve finale moesten ze eigenlijk alles geven wat ze nog in zich hadden, maar voor beiden bleek dat ze er een beetje doorheen zaten. Want ze deden hun best wel, maar het lukte net niet meer wat ze wilden doen. Ook de coaches Willem voor Dylan en Hans voor Charlie waren na afloop het hier ook over eens. Dus helaas dit keer geen B licentie voor onze spelers, straks in Assen gaan ze er gewoon weer voor.

Dan op zondag kwamen de B spelers in actie. Wessel blijkt de laatste tijd niet zo in vorm, want ook in Hoorn lukte het niet. Want een speler met zo’n staat van dienst mag natuurlijk niet in de troostronde komen, en als dat dan gebeurt, dan moet Wessel toch in staat zijn om toch aardig wat tegenstanders te verslaan. Maar ook dat lukte vandaag niet. Dus was het na de eerste ronde al gedaan.

Chantal kwam naar Hoorn met maar één doel, het terug winnen van haar A licentie. In de poule liep het af en toe wel, en ook af en toe niet. Maar ze wist wel al haar partijen te winnen. Dus lag ze nog steeds op koers. In de kwartfinale en halve finale was er ook nog niks aan de hand, al had Chantal wel af en toe geluk nodig om haar wedstrijden te winnen. Toen stond ze opeens in de finale, dus ze lag nog op koers. Maar haar tegenstandster was met het zelfde doel naar Hoorn gekomen, want zij was vorig jaar ook nog een A speelster. In de eerste game bleek Chantal de partij onder controle te hebben, en ze won deze game ook terecht. In de tweede game kreeg haar tegenstandster steeds meer grip op de wedstrijd, maar Chantal stond er wel. Alleen moest ze deze game toch aan haar tegenstandster laten. Dus 1 – 1 en eigenlijk niks aan de hand. De derde game, de tegenstandster brengt een nieuwe wapen in het spel en wat Chantal ook probeert ze blijft elke keer op dit punt de fouten maken. Ook in de vierde game heeft Chantal nog steeds geen antwoord gevonden op deze bal die op haar afkomt. Dus moeten we eerlijk zeggen dat de tegenstandster tactisch beter was dan Chantal en hier door eigenlijk in de derde en vierde game de baas was En ook zo de finale wist te winnen.

Maar Chantal weet dat ze nu naar Assen mag en alle tegenstanders kunnen maar beter oppassen en thuis blijven. Want Assen is het toernooi van Chantal In de afgelopen jaren heeft ze daar heel wat mooie overwinningen geboekt. En daar komt er half december weer één bij.

Ronald