Jeugd meerkampen in Zwolle, halve finale

Op zondag waren we met 4 spelers in Zwolle voor de halve finale van de Jeugd Meerkampen. We wisten van te voren dat er kansen lagen voor sommige spelers om door te komen, maar dan zou het hier en daar wel mee moeten zitten.

Chantal begon in de eerste ronde tegen Lisanne de Groot ( nummer 1 van Nederland ) en Chantal had iets van: oohh leuk. En begon gelijk goed aan de eerste game. Die dan ook gewonnen werd door Chantal. Hierna bleef ze wel in de buurt maar kon geen stunt uit halen. In haar overige wedstrijden zat ze er elke keer dichtbij. Maar op de belangrijkste momenten ging het telkens net fout. Dus een 6 plaats in de poule.

Collin had ook wel een kans om zich te plaatsen voor de finale. Alleen zou die dan gelijk zijn slag moeten slaan in de eerste 3 wedstrijden. Helaas voor Collin dachten zijn tegenstanders precies hetzelfde en verloor hij zijn eerste 3 wedstrijden. En hij kwam hierna niet meer in aanmerking voor een finale plek, zijn overige twee wedstrijden won hij met gemak. Dus een 4e plek.

Tim had een poule waarbij iedereen een kans had om door te komen. Dus na zijn eerste verlies partij was er nog niks aan de hand, want hij kreeg nog kansen zat. In de een na laatste ronde had hij nog steeds een kans. Maar deze partij was wel zijn laatste kans om de finale te halen. Na een goed begin en een grote voorsprong, bleek dat hij vandaag net niet had, want ook deze kans pakte hij net niet. Waardoor hij was uitgeschakeld met een 4e plaats viel hij net buiten de boot.

Sjoerd speelde vandaag zakelijk, dus niet echt goed, maar wel degelijk en goed genoeg om zijn eerste drie wedstrijden niet in de problemen te komen. Hierdoor wist hij al zeker dat hij de finale had gehaald. In zijn 4e wedstrijd kreeg hij een betere tegenstander (Koen van Alebeek), nu kwam hij wel af en toe in de problemen, maar pakte nog wel de belangrijkste punten en ook deze wedstrijd werd 3 – 0 voor hem. In de laatste wedstrijd van de dag moest hij tegen Collin Rengers, en dat is geen slechte speler. En daar kwam Sjoerd in de eerste game ook achter. In de tweede en derde game kreeg Sjoerd wel de wedstrijd meer onder controle. Maar toch moest hij de winst aan Collin laten.

Ronald