Jeugd meerkampen halve finale in Zwolle

De halve finale’s in Zwolle, We zouden eerst met 9 spelers naar Zwolle gaan, maar het werden er uiteindelijk 10. Want Tim werd zaterdag opgebeld of hij wilde mee doen, omdat er iemand zich had afgemeld. Dus stonden daar Angelique,Chantal,Dobrlia,Sjoerd,Benjamin,Max,Arjan,Collin,Nolan en Tim achter de tafel hun best te doen. We wisten dat het voor een paar eigenlijk zwaar zal worden om door te komen naar de finale. Maar er waren kansen voor iedereen. Angelique,Dobrila,Collin en Nolan daar waren we eigenlijk wel zeker van.

Maar hoe zou het met de rest gaan?
Benjamin deed wat hij kon, maar ze waren in zijn poule allemaal te sterk.

Arjan die de dag er voor nog zeer goed stond te spelen, liep tegen nederlaag op in het begin en hoewel hij nog knokte voor elke wedstrijd bleek het dat ze das om te doen.

Max die net terug was van een schoolreis, stond niet helemaal op scherp. En dat kan je nou net niet hebben in de halve finale. Dus ook hij bleek aan het einde van de dag niet door.

Tim die als reserve was toegevoegd deed wat hij kon, alleen ook hij moest erkennen dat ze allemaal in de halve finale te sterk waren voor hem.

Sjoerd, ja waar was die mee bezig vandaag, dat vroegen wij ons ook af. En omdat hij het zelf ook niet wist, ging het weer via een moeilijke weg om toch nog kans te hebben op de finale. In de laatste partij dan de dag zat het er nog steeds in. Maar waar het vaak net altijd goed valt voor Sjoerd, maar zijn gelukpotje raakt ook een keer leeg, en dat bleek dus vandaag. Want nu viel het nu niet goed uit voor hem. En ook hij mag straks tijdens de finales gewoon thuis blijven.

En dan onze grootste pechvogel Chantal. Ze had op papier goede kansen, en in de eerste wedstrijd was ze er nog niet helemaal bij. Dit bleek halvewege de poule toch een duur potje te zijn Maar ze deed haar best en had op een gegeven moment weer de beste papieren in handen voor de 3e plaats. Nu moesten alleen de nummers 5 en 6 mee werken, als de nummer 5 zou winnen dan was Chantal door. de eerste game voor de nummer 6, tweede en derde game voor de nummer 5. Dus het zag er goed uit. in de vierde game staat het 7 – 4 voor de ” vriendin van Chantal” maar ze weet deze nog uit handen te geven De vijfde game moet dus uitmaken of Chantal in de finale zit of niet. Het wordt spannend en op het scorebord staat 11 -9 Maar voor wie? Helaas het was niet voor de ” vriendin van Chantal” dus niet door na de finale. Alhoewel ze heeft nog een zeer kleine kans. En eigenlijk hebben we die kans zelf in handen. Maar Steeds Hoger / TSB doet niet aan matchfixing, waar iemand uit Assen nog steeds boos over is. Want Angelique doet gewoon haar plicht en wint 3 – 0 van Chantal. Dus weer een droom van Chantal die niet uitkomt. Maar we weten nu al, dat als ze zo door gaat, er volgend jaar maar 11 plaatsen in de finale over zijn. Want Chantal heeft al een plaats gereserveerd.

Ronald