IYC Hasselt is een groot avontuur met prijswinnaars

Met het pinksterweekend waren we weer met een grote groep naar Hasselt gegaan om mee te doen aan IYC.

Hoewel er vrijdag wel wat regen was, viel het toch eigenlijk wel mee. De tenten en caravan werden neergezet en we waren klaar voor het toernooi. Op zaterdag werden de teamwedstrijden en de poule wedstrijden voor het enkel gespeeld. Omdat iedereen ergens anders speelde. Kon je pas bij de camping infomeren hoe iedereen het gedaan had. En de eerste dag werd over het algemeen goed afgesloten. De zondag de belangrijkste dag van het toernooi. Eerst waren er weer teamwedstrijden en daarna het enkelspel.

Na terugkomst op de camping bleken er nog een aantal teams mee te doen voor het podium. Maar er bleken ook al wat prijzen binnen gehaald te zijn. Want Romy en Paul wonnen beide hun enkeltoernooi. En Edwin haalde een mooie 3e plaats. De overige spelers hebben ook zeer goed gespeeld. Maar ze kwamen af en toe wel een hele goede spelers tegen. Zo kwam Laurens in het enkelspel in de eerste ronde Jang Woo Jin tegen. Dit bleek de nummer 37 van de wereld te zijn bij de junioren.

Maar de zondag was natuurlijk nog niet voorbij, want er was natuurlijk ook nog een disco.

Dan de maandag, twee teams deden nog mee voor het podium. Romy en Nanette verloren de halve finale. Maar wisten wel nog beslag te leggen op de 3e plaats. En dan de titelverdedigers Paul, Laurens en Bjorn. Zij pakten Thonse in de halve finale met 4 – 1. En in de finale stond Beckerich uit Luxemburg tegen over hen. Door naar ons inzicht een vreemde opstelling van Beckerich ( hun sterkste speler speelde niet tegen Paul en Laurens ) werd het een niet zo spannende finale Paul, Laurens en Bjorn wonnen met 4 – 0 . En dus is de tweede titel op rij binnen, volgend jaar zullen de heren voor de derde titel gaan.
Ronald