Internationale successen Steeds Hoger TSB

Op zaterdag 31 augustus was Angelique in Antwerpen om daar mee te doen aan het B toernooi. Dit toernooi was een goede test voor volgende week als ze met haar team in de Europa cup speelt. En met de vorm blijkt het wel goed te zitten, want ze won het B toernooi met overmacht. Dus staat ze volgend weekend met veel vertrouwen achter de tafel bij haar debut in de Europa Cup.

Een paar andere spelers waren naar Frankrijk om daar mee te doen aan het internationale toernooi van Champagne Ardenne. Dobrila wist hier haar eerste wedstrijd te winnen tijdens een toernooi in het buitenland. En het bleef het weekend niet bij een overwinning. Ze voegden daar over het hele weekend nog een aantal wedstrijden aan toe. Arjan en Elwin blijken al een beetje in vorm te zijn voor de start van de competitie, en over hun voorbereidings periode kunnen ze tevreden zijn.

Chantal Smit en Max Koopman deden mee bij de kadetten, maar doordat ze zich op zaterdag niet wisten te plaatsen bij de laatste 16 van het toernooi, kwamen ze in een toernooi terecht waar ze eigenlijk niet thuis hoorden. En op die manier niet aan hun goede en sterke wedstrijdjes kwamen. Alle twee eindigden ze in de middenmoot van het toernooi.

Collin Jager, kwam naar dit toernooi om te leren hoe het is om finales te spelen. Op de eerste dag lag hij daarvoor nog op koers bij zowel de pupillen als kadetten. De eerste twee wedstrijden op de tweede dag, bleken nog al zwaar te zijn. Maar door inzet en met het inzicht van de coach, werden deze twee wedstrijden gewonnen. En ging hij verder om de doelstelling te behalen. De eerste doelstelling werd gehaald door dat hij zich in de middag al wist te plaatsen voor de finale van de pupillen. Bij de kadetten ging het tot de halve finale goed. Maar toen ging toch na zo’n 12 wedstrijden in twee dagen het kaarsje van Collin een beetje uit. Daar konden de kadetten die toch twee jaar ouder zijn van profiteren. Het lukte hem niet meer om alles te geven. En werd zo 4e bij de kadetten. Wat op zich een goed resultaat was. Maar bij de pupillen stond nog de finale op het programma. En na even een kleine pauze kon Collin nog een keer aan de bak. En hij gaf alles en stond weer te knokken, alleen bleek zijn tegenstander net nog iets over te hebben. En zo werd Collin 2e

Ronald