Internationaal toernooi Namen

Op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november was er in Namur een internationaal jeugd toernooi Namens Nederland waren er drie teams de Nttb, Nttb Zuidwest en Steeds hoger / TSB.

Je speelde in een team. En het team bestond uit een Kadet,P upil en Welp Voor ons deden hier aan mee Rian Nijdam,Chantal Smit,Lisa Mattheij,Collin Jager, Arjan Huiden en Sjoerd Vaders. Op maandag werd er eerst een zeskamp gespeeld en ook al hadden we op papier toch een leuk en goed team samengesteld, wisten we van te voren dat het voor onze spelers zwaar zou worden. Sjoerd had een sterke poule en had opzich hier en daar een aantal kansen. Zo wist hij Vincent van Hoven een zeer sterke Belgische jeugdspeler zeer lastig te maken, want Vincent kon nog maar net de vijfde game binnen slepen. Arjan liet wel zien dat hij hard vooruit gaat. Maar kwam in zijn wedstrijden nog wat te kort. Collin blijkt op dit niveau ook gewoon mee te kunnen. Hij won 2 van de 5 partijen en dat was voor hem een goede uitgangspositie voor de volgende dag. Rian en Chantal hebben de eerste dag goed gespeeld, ze moesten nog wel wat aan het hoge spel tempo wennen. Lisa voor haar was het de eerste keer dat ze mee deed aan een internationaal toernooi. En ze heeft de eerste dag een paar games gewonnen en dat was voor deze dag ook de doelstelling.

Op dinsdag ging het toernooi weer verder en werd er nu gespeeld om elke plaats. Sjoerd kwam in de eerste ronde uit tegen Stellan Smid en na 4e game s met elke keer twee punten verschil. Kwam het tussen deze twee Nederlandse kadetten het ook weer aan op een vijfde game. Waarbij Sjoerd net als de dag er voor tegen Vincent net te kort kwam voor de winst. Hierdoor viel hij terug in het schema en kwam op plaats 20 uit. Arjan begon goed, maar haalde net geen winstpartij dus uiteindelijk werd hij 24e Collin zijn eerste wedstrijd van de dag was de belangrijkste want bij winst zat hij bij de beste 12 spelers. Dit lukte hem niet. Maar omdat hij zijn toernooi gewoon goed bleef spelen haalde hij er toch nog een 15e plaats uit. Rian begon met winst in de eerste wedstrijd, hierna bleken de overige tegenstanders af en toe gewoon te sterk en kwam ze op plaats 21 uit. Chantal zag je elke wedstrijd vooruit gaan en na een spannende vijfstetter die ze won. Kwam ze op plek 22 uit Lisa heeft er de hele dag hard voor gewerkt en ook na een goede wedstrijden tegen Jade van Schaik. Bleef Lisa opzoek naar haar eerste internationale overwinning. En die kwam er ook en zo was de 23e plaats voor Lisa.

Deze spelers hebben dus weer een stuk internationale ervaring er bij. En weten nu dat hoe wel ze bijna allemaal een A licentie hebben in Nederland. Ze nog hard moeten werken op de training. Om bij het volgende internationale toernooi wat wij bezoeken zich weer om nieuw te kunnen meten met buitenlandse jeugdspelers.

Ronald